Το Mac’n’cheese είναι μία λατρεμένη κλασική αμερικάνικη συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με τυριά στο φούρνο.
Πρόκειται για ένα πιάτο με μαγειρεμέναμακαρόνια και μια σάλτσα τυριού, συνήθως τσένταρ, ενώ μποιρεί να ενσωματώσει και άλλα συστατικά, όπως τριμμένη φρυγανιά ή κρέας.
Ο γνωστός σεφ Τίμος Ζαχαράτος αποκάλυψε τα μυστικά για ένα πετυχημένο και λαχταριστό πιάτο.
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνι κοφτό
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
700 ml γάλα χαμηλό σε λιπαρά
100 ml κρέμα light
400 γρ. mix τυριών τριμμένο light
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ πάπρικα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Ακολουθήστε τις οδηγίες του σεφ και καλή σας όρεξη!