Site icon NewsIT

Οι 5 καλύτερες σειρές όλων των εποχών

20.07.2024 | 12:31
Οι 5 καλύτερες σειρές όλων των εποχών

Shot of a young couple fighting over the remote control while watching tv at home

Θρίλερ, κωμικές, αγωνίας, επιστημονικής φαντασίας, δραματικές, αστυνομικές. Όποιο κι αν είναι το είδος της σειράς που σας αρέσει να παρακολουθείτε ξαπλωμένοι στον καναπέ σας το βράδυ, ένα είναι σίγουρο.

Το γεγονός ότι πολλές φορές έχετε ξενυχτήσει, παρακολουθώντας back to back επεισόδια για την δείτε τι θα συμβεί στην συνέχεια, με αποτέλεσμα η αγωνία σας να φθάνει στο κατακόρυφο, και, φυσικά, το πρωί να νιώθετε υπνηλία στο γραφείο από τον τηλεοπτικό μαραθώνιο, όπως αποδίδεται ελληνιστί το binge watching.

Σ’ αυτό το κείμενο, συγκεντρώσαμε τις πέντε καλύτερες σειρές όλων των εποχών, που έγραψαν την δικιά τους ιστορία στο τηλεοπτικό τοπίο και τις συνδρομητικές πλατφόρμες, αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές, που φθάνουν στο σημείο να παρακολουθούν ξανά και ξανά τα αγαπημένα τους επεισόδια.

Breaking Bad (2008-2013)

«Εσύ ξέρεις πως γίνεται η δουλειά και γνωρίζω από χημεία». Η περίφημη φράση ανήκει στον δάσκαλο χημείας, Walter White, που υποδύεται ο Bryan Cranston απευθυνόμενος στον μικροέμπορο ναρκωτικών και μαθητή του Jesse Pinkman, που ενσαρκώνει ο Aaron Paul.

Με φόντο τον σκοτεινό κόσμο των καρτέλ ναρκωτικών στην Αλμπουκέρκη (Νέο Μεξικό) ξεκινά ένα πολυκύμαντο ταξίδι που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια με αρκετές δόσεις χιούμορ. Εκεί όπου η ηθική συναντά την παρανομία.

Breaking Bad Trailer (First Season)

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Γουόλτερ Γουάιτ, που διαγιγνώσκεται με προχωρημένο καρκίνο πνευμόνων, όμως, τα έξοδα για την θεραπεία του είναι απαγορευτικά. Αφού το τέλος της ζωής του είναι πλέον ορατό, ο ίδιος καταρρέει ψυχολογικά και αποφασίζει να προσεγγίσει τον μαθητή του, ώστε να παρασκευάσει μεθαμφεταμίνη, με τα έσοδα της οποίας πρόκειται να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του. Η προβολή της σειράς ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2008 και ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, μετά από πέντε κύκλους.

The Sopranos (1999-2007)

Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην αμερικανική τηλεόραση (αλλά και παγκοσμίως) από πλευράς βραβείων, διθυραμβικών κριτικών, αλλά και θεαματικότητας. Η σειρά άντλησε έμπνευση από τις κλασικές ταινίες «Ο Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα και το «Goodfellas» και διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας με διασυνδέσεις στο οργανωμένο έγκλημα στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ο πατέρας, Τόνι Σοπράνο, που υποδύεται ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, ανήκει σε μια οργάνωση της μαφίας και στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς είναι ο «Κάπο», το αφεντικό.

Ο Τόνι έχει ψυχολογικά προβλήματα και επισκέπτεται μια Ιταλοαμερικάνα ψυχίατρο, που υποδύεται η Λορέιν Μπράκο. Κατά την διάρκεια της ζωής του, ο Τόνισε επιδιώκει να ισορροπήσει ανάμεσα στην δουλειά, στην οικογένεια του και της ψυχικής του υγείας, προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι καλός σύζυγος, πατέρας, και σκληρό αφεντικό. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα HBO στις 10 Ιανουαρίου 1999 και ολοκληρώθηκε μετά από 86 επεισόδια, στις 10 Ιουνίου 2007.

Game of Thrones (2011-2019)

Το Game of Thrones είναι δραματική σειρά επικής φαντασίας, η οποία βασίζεται στη σειρά μυθιστορημάτων του George R.R. Martin «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου». Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 17 Απριλίου 2011, ενώ η σειρά ολοκληρώθηκε στις 19 Μάϊου 2019, μετά από οχτώ κύκλους. Το περιοδικό Time χαρακτήρισε το Game of Thrones ως τη δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου. Η σειρά κέρδισε συνολικά 59 βραβεία Grammy.

Η ιστορία αρχίζει 298 χρόνια μετά την κατάκτηση της ηπείρου του Γουέστερος από τον Αίγκον τον Κατακτητή, σε έναν μεσαιωνικό κόσμο με στοιχεία φαντασίας. Όταν ο βαρύς χειμώνας έρχεται, μία σειρά από γεγονότα ανατρέπει την πολιτική κατάσταση και πυροδοτεί τον Πόλεμο των Επτά Βασιλέων. Το κυνήγι της εξουσίας, οι προδοσίες, οι δολοπλοκίες, τα πάθη, οι έρωτες, η μαγεία και η εκδίκηση παρασύρουν τους ήρωες στο πιο θανατηφόρο παιχνίδι από όλα: το Παιχνίδι του Στέμματος. Η σειρά κατέχει ρεκόρ τηλεθέασης για την προβολή στις περισσότερες χώρες του κόσμου, συνολικά 186.

Succesion (2018–2023)

Η σειρά αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Roy, η οποία κατέχει τον παγκόσμιο όμιλο πολυμέσων Waystar RoyCo με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ο πατριάρχης της οικογένειας, Λόγκαν Ρόι, που υποδύεται ο Μπράιαν Κοξ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Τα τέσσερα παιδιά του (Alan Ruck ως Connor , Jeremy Strong ως Kendall , Kieran Culkin ως Roman και Sarah Snook ως Shiv) προετοιμάζονται για ένα μέλλον χωρίς τον πατέρα τους, διεκδικώντας το τιμόνι και τον έλεγχο της εταιρείας.

Η σειρά έχει λάβει πληθώρα διακρίσεων, μεταξύ των οποίων Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς – Δραματική, καθώς και Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας στην κατηγορία Καλύτερου Διεθνούς Προγράμματος. Η σειρά προβλήθηκε για τέσσερις σεζόν στο HBO από τις 3 Ιουνίου 2018 έως τις 28 Μαΐου 2023.

Friends (1994-2004)

Τα «φιλαράκια» είναι κωμική σειρά με την υπογραφή των Μάρτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν. Η επιτυχημένη σειρά αφηγείται τις περιπέτειες έξι φίλων που μένουν στο Μανχάταν, καθώς αντιμετωπίζουν διάφορα περιστατικά στη δουλειά, την ζωή τους και τις προσωπικές τους σχέσεις. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 από το NBC, ενώ το φινάλε της σειράς (6 Μαΐου 2004) παρακολούθησαν περίπου 52,5 εκατομμύρια Αμεριακανοί τηλεθεατές.

Η σειρά συνεχίζει και προβάλλεται ακόμα και σε σήμερα σε περισσότερες από 100 χώρες, όπως και στην χώρα μας. Τον Οκτώβριο του 2023 ο θάνατος του Μάθιου Πέρι, ενός εκ των πρωταγωνιστών της θρυλικής σειράς (Chandler Bing) προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλάνκ, και Ντέιβιντ Σουίμερ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version