Site icon NewsIT

Οι 5 βασικοί κανόνες για το πρωϊνό που αν τους εφαρμόσεις θα αδυνατίσεις

20.07.2024 | 10:31
Οι 5 βασικοί κανόνες για το πρωϊνό που αν τους εφαρμόσεις θα αδυνατίσεις

Healthy breakfast of scrambled eggs, cheese, ham, coffee, croissants and fruit juice

Το πρωινό γεύμα προσφέρει στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά, ώστε να λειτουργήσει σωστά μέσα στην ημέρα.

Εκτός από ενέργεια, το πρωινό γεύμα μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό μας, με σκοπό την μείωση του σωματικού βάρους.

Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχουν πέντε βασικοί κανόνες που αν τους εφαρμόσετε, μπορείτε να δείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα, απτά αποτελέσματα στην σιλουέτα σας.

Ο ρόλος της πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη συμβάλλει στον σχηματισμό μυών, στην μεταφορά θρεπτικών συστατικών, αλλά και στην κατασκευή/ επισκευή ιστών. Συνεπώς, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε αρκετή πρωτεΐνη μέσω της διατροφής μας. Επίσης, η κατανάλωση πρωινού γεύματος με αρκετή πρωτεΐνη οδηγεί σε κορεσμό.

Και το αίσθημα της πληρότητας σημαίνει ότι θα νιώθετε χορτασμένοι για περισσότερο διάστημα. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι από τον πρωινό των Βρετανών δεν λείπουν τα αυγά, τα οποία περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Είτε scrambled eggs, είτε βραστά.

Καταναλώστε ολόκληρα φρούτα

Οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνετε τα φρούτα στην φυσική τους μορφή, και όχι τον χυμό τους. Για παράδειγμα, η κατανάλωση ενός φυσικού χυμού από πορτοκάλι οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα του σακχάρου με ορατό το ενδεχόμενο εμφάνισης παχυσαρκίας και σακχαρώδους διαβήτη.

Για τον χυμό, θα χρειαστεί να στύψετε τουλάχιστον πέντε πορτοκάλια, αντί για ένα ένα πορτοκάλι που θα καταναλώνατε. Μέσω των χυμών, καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες, στερώντας από τον οργανισμό σας τις φυτικές ίνες, που προκαλούν κορεσμό.

Tα θετικά οφέλη των ξηρών καρπών

Η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση ξηρών καρπών έχει ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό μας, παρέχοντας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, συμβάλλοντας στην πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου.

Παράλληλα, αρκετοί ξηροί καρποί, όπως ο λιναρόσπορος και οι σπόροι chia, ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας, συμβάλλοντας στο αδυνάτισμα.

Μασήστε αργά

Η σωστή μάσηση της τροφής είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη πέψη υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Όσο περισσότερο μασάμε την τροφή μας, τόσο πιο γρήγορα και σωστά γίνεται η πέψη και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.

Επίσης, τα άτομα που δεν μασούν καλά την τροφή τους δεν αισθάνονται εύκολα κορεσμό, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, ώστε να χορτάσουν.

Ο κανόνας των τεσσάρων μακροθρεπτικών συστατικών

Υδατάνθρακες, καλά λιπαρά, πρωτεΐνη, σίδηρος. Αυτά είναι τα τέσσερα συστατικά που πρέπει να συμπεριλαμβάνετε πάντοτε στο πρωινό σας γεύμα. Με αυτό τον τρόπο, θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, ώστε να απαλλαχτείτε από τα περιττά κιλά.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version