Τρίτη, 16 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Οι Smashing Pumpkins θα τα «σπάσουν» απόψε στο ΣΕΦ

Οι Smashing Pumpkins θα τα «σπάσουν» απόψε στο ΣΕΦ
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μία τρομερή εμπειρία πρόκειται να ζήσουν οι Έλληνες φαν του συγκροτήματος Smashing Pumpkins, οι οποίοι θα δώσουν συναυλία απόψε (16.07.2024) στο ΣΕΦ.

Μετά την πρώτη τους εμφάνιση το 1998 στον Λυκαβηττό, οι θρύλοι της alternative rock σκηνής Smashing Pumpkins επιστρέφουν στην Αθήνα για δεύτερη φορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το κορυφαίο συγκρότημα υπόσχεται στο ελληνικό κοινό μία συγκλονιστική και αξέχαστη live συναυλία, όπου θα ερμηνεύσουν τις τεράστιες επιτυχίες τους.

Όσοι βρέθηκαν στον Λυκαβηττό πριν 26 χρόνια, μάλλον θυμούνται την απογοήτευση που σκόρπισε μια συναυλία στηριγμένη στο άλμπουμ «Ava Adore», το οποίο δεν άγγιζε σε ποιότητα κι εκτόπισμα το «Mellon Collie And The Infinite Sadness» ή το «Siamese Dream», που έβαλε γερά το γκρουπ στον καινούριο rock χάρτη που διαμόρφωνε η επέλαση του grunge.

Το «Mellon Collie and the Infinite Sadness», που κυκλοφόρησε το 1996, παραμένει μια κορυφαία στιγμή, όχι μόνο μια σημαντική εμπορική κορυφή για το συγκρότημα, αλλά και ο τελευταίος πραγματικά μεγάλος δίσκος της εποχής του εναλλακτικού ροκ.

Ο δίσκος «Siamese Dream», του 1993, είχε εντάξει τους Smashing Pumpkins στη μεγάλη κατηγορία του grunge, πίσω από τους Nirvana και τους Pearl Jam. Ως το τέλος του 1996 το επόμενο άλμπουμ τους είχε γίνει 10 φορές πλατινένιο και το συγκρότημα ήταν το κυρίαρχο ροκ σχήμα στις ΗΠΑ, κλέβοντας την παράσταση στα Grammy και τα βραβεία MTV.

Το 2000 οι Smashing Pumpkins διαλύθηκαν, ενώ υπήρξαν αμελητέοι δισκογραφικά από το 2006 που επανενώθηκαν. Πρόκειται για μία μπάντα που έχει αγαπηθεί πολύ από το rock κοινό της Ελλάδας, το οποίο συγκινήθηκε με τραγούδια σαν τα «Disarm» και «Tonight, Tonight» ή/και κοπανήθηκε με πάθος στον ρυθμό του «Bullet With Butterfly Wings».

Το σύνθημα «The World is a Vampire» της νυν παγκόσμιας περιοδείας εξακολουθεί να διαθέτει αντίκτυπο, μαζί με το γεγονός, φυσικά, ότι θα δούμε τους Smashing Pumpkins με τα 3 από τα 4 μέλη της θρυλικής τους σύνθεσης: Η Wretzky, απουσιάζει, αλλά τώρα θα έρθει ο Jimmy Chamberlin, ενώ στην κιθάρα βρίσκεται ξανά ο James Iha.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις