Lifestyle

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κρέας και τους βαθμούς ψησίματος

Ως λαός τιμάμε, και με το παραπάνω το κρέας, σε κάθε πιθανή περίπτωση και περίσταση, και αυτό δεν είναι κάποιο μυστικό. Πόσα όμως γνωρίζουμε πραγματικά για το σωστό ψήσιμο, σε σχέση με το κρέας που φτάνει στο πιάτο μας;

Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από το κρέας, δεν παίζει κανένα ρόλο το αν είναι ψημένο rare ή well done – η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος έχει να κάνει καθαρά με τα γούστα του καθενός.

Οι βαθμοί ψησίματος βασίζονται στο εξωτερικό χρώμα, στους εσωτερικούς χυμούς και στην εσωτερική θερμοκρασία.

Δείτε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος, για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα εστιατόριο.

Rare: To εξωτερικό του κρέατος έχει γκρίζο προς καφέ χρώμα, ενώ το εσωτερικό του είναι κόκκινο με αρκετά υγρά και λίγο ζεστό. Η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος δεν ξεπερνά τους 50–52 °C.

Medium Rare: Το εσωτερικό του έχει ρoζ χρώμα και θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος είναι στους 55 °C.

Medium: To εξωτερικό του κρέατος έχει σκούρο καφέ χρώμα, ενώ στο κέντρο του ανοιχτό ροζ. Η θερμοκρασία του είναι στους 63 °C.

iStock

Medium Well: Η θερμοκρασία του κρέατος φτάνει στους 68 °C. Υπάρχει μια ευδιάκριτη διχρωμία, με το εξωτερικό του μέρος να έχει σκούρο χρώμα και το κέντρο του ανοιχτό ροζ.

Well done: Η θερμοκρασία του κρέατος έχει φτάσει στους 73 °C και δεν υπάρχει έντονη διχρωμία ανάμεσα στο κέντρο και υπόλοιπο εσωτερικό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Μανώλης Μητσιάς: «Παρότι ένας δίσκος μου είχε υποστεί σαμποτάζ από την εταιρεία, τα τραγούδια που αξίζαν δε χάθηκαν»
«Οφείλω πολλά στη Λίνα Νικολακοπούλου, το τραγούδι «Ποτέ» αναδείχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου», εξομολογήθηκε ακόμα ο ταλαντούχος ερμηνευτής
Μανώλης Μητσιάς