Δροσερό, ελαφρύ, καλοκαιρινό… Το τέλειο απογευματικό σνακ. Πεπόνι με προσούτο. Φραουλίτσες με γιαούρτι. Καρπούζι με φέτα -ελληνικότατος εθισμός. Σου έχουμε καλά νέα. Μπορείς να τα απολαύσεις χωρίς ενοχές μιας και δεν έχουν “απαγορευτικές” θερμίδες και ο συνδυασμός τους είναι κάτι που όχι μόνο θα σου κόψει την πείνα, αλλά θα σε ομορφύνει και θα σε απαλλάξει από την κυτταρίτιδα. Ω ναι!
Συνδύασε τα πιο λαχταριστά καλοκαιρινά φρούτα με τυριά, γιαούρτι και αλλαντικά, απόλαυσέ τα με φόντο την καλοκαρινή ηρεμία και θωράκισε τον οργανισμό σου. Ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Νίκος Κριαράς σου εξηγεί πως ο συνδυασμός των τροφών αυτών σου κάνει καλό.
– Καρπούζι με τυρί φέτα! 300 Θερμίδες
Είναι o πλέον κλασικός συνδυασμός που εκτός από γευστικός είναι πολύ σημαντικός τόσο για την υγεία, όσο και για την γραμμή σου.
Καρπούζι (2 φέτες): Αποτελείται σε ποσοστό 91,45% από νερό ενώ περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου. Είναι επίσης πλούσιο σε Β6, Α και C.
Τυρί φέτα (30 γρ.): Αποτελείται επίσης σε μεγάλο ποσοστό από νερό, 52,9%, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.
Το καρπούζι περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το λυκοπένιο το οποίο παρέχει αντιοκαρκινική δράση στον οργανισμό ενώ αν συνδυαστεί με τη φέτα διευκολύνει τη μεταφορά λιποδιαλυτών βιταμινών και αξιοποιεί πλήρως την ποσότητα λυκοπενίου του καρπουζιού.
Με απλά λόγια, δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με βαριά φαγητά και πολλές θερμίδες, ενώ του δίνεις σημαντικές θρεπτικές ουσίες και τον βοηθάς στην καύση λίπους.
Πεπόνι (2 φέτες): Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, B6, β-καροτίνης και καλίου.
Προσούτο (4 φέτες): Περιέχει ένα σύμπλεγμα βιταμινών D που δρα προστατευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης είναι πλούσιο σε δυσθενή σίδηρο.
– Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C στο πεπόνι, επιταχύνει την απορρόφηση του σιδήρου. Αυτό σε συνδυασμό με την βιταμίνη Β6 και το β-καροτένιο θα δώσει ελαστικότητα στο δέρμα σου και ταυτόχρονα θα εμποδίσει την εμφάνιση κυτταρίτιδας.
– Το β-καροτένιο και το σίδηρο θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις ορισμένες ιώσεις του αναπνευστικού ενώ συμβάλλει και στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς.
– Γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ο συνδυασμός αυτός εξισορροπεί την σχέση καλίου-νατρίου στον οργανισμό, εξουδετερώνοντας την αρνητική επίδραση από το αλάτι.