Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Πέθανε ο ηθοποιός Bob Newhart από τη σειρά «The Big Bang Theory»

Πέθανε ο ηθοποιός Bob Newhart από τη σειρά «The Big Bang Theory»
Φωτογραφία: Reuters

Σε ηλικία 94 ετών πέθανε σήμερα Πέμπτη (18.07.2024) ο ηθοποιός, Bob Newhart γνωστός, στις νεότερες γενιές, για τη συμμετοχή του στην σειρά «The Big Bang Theory».

Ο κωμικός ηθοποιός Bob Newhart, «έχτισε» την καριέρα του από τις τηλεοπτικές σειρές των ’70s και ’80s «The Bob Newhart Show» και «Newhart» για να φτάσει στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά του σήμερα, «The Big Bang Theory».

Τον θάνατό του, ανακοίνωσε ο επί σειρά ετών εκπρόσωπός του, Jerry Digney.

Γεννημένος στο Όουκ Παρκ του Ιλινόις, ο Νιούχαρτ ξεκίνησε την καριέρα του ως stand up κωμικός τη δεκαετία του 1950.

Όταν εργαζόταν στο Σικάγο ως λογιστής, άρχισε να κάνει χιουμοριστικά τηλεφωνήματα σε έναν φίλο του για να περνάει την ώρα του και να στέλνει τις ηχογραφήσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Αυτό έκανε τον Newhart να γίνει αντιληπτός από τον James Conkling, τον τότε πρόεδρο της Warner Bros. Records. Ο Κόλκινγκ τον έκλεισε στο νυχτερινό κέντρο του Χιούστον, το Tidelands, και κατέγραψε τις εμφανίσεις του.

Η καριέρα του απογειώθηκε όταν η κωμωδία «The Button-Down Mind of Bob Newhart» κέρδισε το βραβείο Grammy ως άλμπουμ της χρονιάς στα Grammy του 1961 – και έγινε το πρώτο κωμικό άλμπουμ που κέρδισε αυτή την τιμή.

Εκείνη την εποχή πούλησε 750.000 αντίτυπα. Οι New York Times μάλιστα, χαρακτήρισαν τον Newhart ως «τον πρώτο κωμικό στην ιστορία που έγινε γνωστός μέσω ενός δίσκου».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις