Site icon NewsIT

Πέθανε ο Τσαντ ΜακΚουίν, γιος του Στιβ ΜακΚουίν – Έπαιζε στις ταινίες «Karate Kid»

13.09.2024 | 07:43
Πέθανε ο Τσαντ ΜακΚουίν, γιος του Στιβ ΜακΚουίν – Έπαιζε στις ταινίες «Karate Kid»

Producer Chad McQueen poses for photographers during a photo call for the film Steve McQueen: The Man & Le Mans, at the 68th international film festival, Cannes, southern France, Saturday, May 16, 2015. (AP Photo/Lionel Cironneau)

Ο γιος του θρυλικού Στιβ ΜακΚουίν, Τσαντ ΜακΚουίν, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών. Ο Τσαντ ΜακΚουίν είχε ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και ήταν γνωστός για τον ρόλο του «Ντατς» στη σειρά ταινιών «Karate Kid».

Η σύζυγός του γιου του Στιβ ΜακΚουίν, Τζίνι και τα παιδιά του Τσέις και Μάντισον, ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Variety για τον Ολλανδό που έπαιξε στην ταινία «The Karate Kid» του 1984: «Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο του πατέρα μας, Τσαντ Μακ Κουίν. Η αξιοσημείωτη πορεία του ως στοργικός πατέρας για εμάς, μαζί με την ακλόνητη αφοσίωσή του στη μητέρα μας, αποτέλεσε πραγματικά παράδειγμα μίας ζωής γεμάτης αγάπη και προσήλωσης».

«Το πάθος του για τους αγώνες όχι μόνο ανέδειξε το εξαιρετικό ταλέντο του, αλλά χρησίμευσε και ως ένας τρόπος για να τιμήσει την κληρονομιά του πατέρα του, μία απόδειξη των αξιών που του εμφύσησε» σημειώνουν στην ίδια ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Τσαντ ΜακΚουίν

Ο Τσαντ έπαιξε  τον Ολλανδό στην ταινία «The Karate Kid» του 1984, ένα ρόλο που τον έκανε γνωστό και τον επανέλαβε δύο χρόνια αργότερα στην ταινία «The Karate Kid Part II».

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «Cobra Kai», έγινε γνωστό πως ο Ντατς εξέτιε ποινή φυλάκισης στη φυλακή. Αν και υπήρχαν συζητήσεις για την πιθανή εμφάνιση του ΜακΚουίν στη σειρά, προβλήματα προγραμματισμού φέρεται να το απέτρεψαν.

Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες Death Ring, Firepower και Red Line πριν εγκαταλείψει τον κινηματογράφο για να ασχοληθεί με τους αγώνες σπορ αυτοκινήτων από τη δεκαετία του 1990. Έκανε μια τελευταία εμφάνιση στην ταινία Fall του 2001: The Price of Silence.

Αν και εμφανίστηκε και σε άλλες ταινίες, όπως το «New York Cop» (1993) και το «Red Line» (1995), η κινηματογραφική του καριέρα δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο του πατέρα του.  

Ο Μακ Κουίν γεννήθηκε στο Λος Άντζελες στις 28 Δεκεμβρίου 1960. Μεγάλωσε στο Μαλιμπού. Το 1993, ο Τσαντ παντρεύτηκε την Τζίνι Γκαλμπρέιθ και τελικά έκαναν δύο παιδιά τον Τσέις και τη Μάντισον.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version