Site icon NewsIT

Πώς να κάνετε το μπάνιο σας αστραφτερό με απόλυτα οικολογικό τρόπο

12.10.2024 | 09:30
Πώς να κάνετε το μπάνιο σας αστραφτερό με απόλυτα οικολογικό τρόπο

Hands of a person cleaning tiles

Το μπάνιο απαιτεί καθαρισμό σε βάθος, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθώς είναι το μόνο μέρος του σπιτιού που αναπτύσσονται υψηλά επίπεδα υγρασίας, άρα, τα βακτήρια και οι μύκητες αναπαράγονται πιο εύκολα.

Το απλό σκούπισμα με πανί δεν είναι αρκετό για την αφαίρεση των ρύπων και των αλάτων, συνεπώς, απαιτούνται πιο δραστικά καθαριστικά για την απολύμανση του μπάνιου.

Ωστόσο, για να αποφύγετε την χρήση όξινων καθαριστικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας, ώστε να γίνει το μπάνιο σας και πάλι αστραφτερό με απόλυτα οικολογικό τρόπο.

Λευκό ξύδι

Το αποσταγμένο, λευκό ξύδι είναι το ιδανικό φυσικό προϊόν για τον καθαρισμό του μπάνιου σας. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα μπουκάλι ψεκασμού μαζί με νερό (αναλογία 50 – 50).

Στην συνέχεια, μπορείτε να ψεκάσετε κάθε βρόμικη περιοχή του μπάνιου: στην λεκάνη της τουαλέτας για να αφαιρέσετε κιτρινωπές κηλίδες, στους καθρέφτες για να αφαιρέσετε στίγματα από την οδοντόβουρτσα, στα πλακάκια, στα ντουλάπια, ακόμα και στον νιπτήρα και το τηλέφωνο του ντους.

Με το συγκεκριμένο μείγμα, μπορείτε να απαλλαγείτε και από τον σχηματισμό μούχλας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε την μουχλιασμένη επιφάνεια. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για μια ώρα. Στην συνέχεια, ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Για το να απολυμάνετε το πάτωμα του μπάνιου σας, ρίξτε στον κουβά σφουγγαρίσματος περίπου 100 ml ξύδι και 1,5 λίτρο ζεστό νερό. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξιδιού στο μπάνιο σας, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξιδιού μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, πορτοκάλι ή τεϊόδεντρο.

Μαγειρική σόδα

Για να καθαρίσετε την λεκάνη της τουαλέτας σας και για να αποκτήσει φρεσκάδα, ρίξτε μαγειρική σόδα γύρω από το εσωτερικό της σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα λευκού ξυδιού. Για να εξαφανίσετε πιο αποτελεσματικά τους λεκέδες και τυχόν μυρωδιές, τρίψτε την περιοχή με βούρτσα.

Για να αντιμετωπίσετε τα δύσκολα σημεία, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα μαγειρικής σόδας με νερό. Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά τις επίμαχες περιοχές, χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα. Για να απαλλαγείτε από την δυσοσμία των αποχετεύσεων, ρίξτε 75 γραμμάρια μαγειρικής σόδας στην τρύπα και μετά 250 ml ξύδι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 15 λεπτά πριν ρίξετε νερό στους σωλήνες.

Τα λεμόνια δεν είναι μόνο για την κουζίνα

Τέλος, τα λεμόνια δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην μαγειρική, αλλά θεωρούνται και ένα φυσικό προϊόν για τον καθαρισμό του μπάνιου. Η φυσική οξύτητα του λεμονιού μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις στάμπες και τις κηλίδες που αφήνει το νερό πάνω στις μεταλλικές επιφάνειες.

Απλώς κόψτε το λεμόνι στη μέση και στη συνέχεια τρίψτε την σάρκα του πάνω στις λεκιασμένες περιοχές. Επίσης, είναι κατάλληλο και για να καθαρίσετε τα πλακάκια. Τέλος, ξεπλύνετε με άφθονο νερό, και σκουπίστε τα σημεία με πανί, ώστε το μπάνιο σας να γίνει και πάλι λαμπερό.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version