Σάββατο, 14 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Πώς να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα την καμένη κατσαρόλα για να γίνει σαν καινούργια

Πώς να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα την καμένη κατσαρόλα για να γίνει σαν καινούργια

Είτε είστε έμπειρος σεφ, είτε αρχάριος στην μαγειρική και την κουζίνα, ενδέχεται να έχετε έρθει αντιμέτωποι με την καμένη κατσαρόλα ή το καμένο τηγάνι.

Ίσως, βέβαια, τα μαύρα σημάδια στην κατσαρόλα να έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει λύση για να κάνετε τα μαγειρικά σας σκεύη να γίνουν σαν καινούργια. Στην πραγματικότητα, είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε.

Κι όπως συμβαίνει με διάφορους άλλους λεκέδες, τα περισσότερα από τα υλικά που θα χρειαστείτε για να επαναφέρετε τα μαγειρικά σας σκεύη στην πρότερη τους κατάσταση, πιθανότατα, βρίσκονται, ήδη, στο ντουλάπι σας

Σε περίπτωση, λοιπόν, που κάνετε τον καθιερωμένο καθαρισμό της κουζίνας, είτε χτύπησε το τηλέφωνο και σας απέσπασε την προσοχή από το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να καεί το φαγητό στην κατσαρόλα σας (από ανοξείδωτο ατσάλι, χάλκινη, μαντεμένια, με αντικολλητική ή κεραμική επίστρωση), δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, θεωρώντας ότι πρέπει να την πετάξετε.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό της καμένης κατσαρόλας είναι τα ακόλουθα: λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα, μαλακό σφουγγάρι (όχι συρμάτινο) και υγρό σαπούνι πιάτων.

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Γεμίστε με ίση ποσότητα από ξύδι και νερό την κατσαρόλα σας

Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση.

Μόλις πάρει βράση, κλείστε το μάτι και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.

Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Στην συνέχεια, ξεπλύνετε το σκεύος με νερό. Ύστερα, τρίψτε καλά τον πάτο, καθώς τα καμένα υπολείμματα θα έχουν μαλακώσει.

Εάν ο λεκές είναι σκληρός, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία ή να προσθέσετε λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων στο παραπάνω μείγμα.

Όταν αφαιρεθεί τελείως ο λεκές, καθαρίστε σχολαστικά το σκεύος με ένα πανί και θα γίνει σαν καινούργιο.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις