Σάββατο, 14 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το σφουγγαράκι μπάνιου

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το σφουγγαράκι μπάνιου

Το σφουγγάρι μπάνιου είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για την περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Ανάλογα, όμως, με την συχνότητα της χρήσης του, αλλά και το υλικό, πρέπει να αντικαθίσταται σε τακτική βάση, προκειμένου να διατηρήσουμε  την ποιότητα του προϊόντος, προστατεύοντας την επιδερμίδα μας

Το είδος του υλικού παίζει, ασφαλώς, σημαντικό ρόλο, καθώς τα φυσικά σφουγγάρια ή φυτικά  (λούφα) τείνουν να φθείρονται πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα συνθετικά (νάιλον ή πολυεστέρα). Τα τελευταία θεωρούνται πιο ανθεκτικά με μακρά διάρκεια ζωής.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που χρησιμοποιείτε φυσικό σφουγγάρι, είναι καλύτερο να αντικαθίσταται κάθε 2-4 εβδομάδες. Όσον αφορά τα συνθετικά σφουγγάρια, θα πρέπει να προμηθεύεστε καινούργια κάθε 4-6 εβδομάδες.

Η σωστή συντήρηση του σφουγγαριού κρίνεται ως απαραίτητη, μετά από κάθε χρήση του. Γι’ αυτό το λόγο, φροντίστε να αφήνετε το σφουγγάρι σας να στεγνώσει στον αέρα δίπλα από ένα παράθυρο, και όχι μέσα στο μπάνιο, καθώς η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Μπορείτε, επίσης, να απολυμάνετε το σφουγγάρι, τοποθετώντας το σ’ένα μπολ με βρασμένο νερό και λευκό ξίδι. Το συγκεκριμένο μείγμα πρόκειται να εξολοθρεύσει τα μικρόβια.

Βέβαια, αξιοσημείωτο είναι ότι η συχνή χρήση ενός σφουγγαριού μπάνιου μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση βακτηρίων και νεκρών δερματικών κυττάρων, αυξάνοντας τον κίνδυνο ερεθισμών και λοιμώξεων. Δεδομένου ότι τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν εύκολα κάτω από την επιδερμίδα, εάν βρουν μπροστά τους μικροεκδορές στο σώμα μας, μεγεθύνονται οι πιθανότητες για δερματικά προβλήματα.

Σε περίπτωση, πάντως, που έχετε κάποια δερματική πάθηση, όπως το έκζεμα ή το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, είναι σημαντικό να προμηθευτείτε υποαλλεργικά σφουγγάρια αντικαθιστώντας τα κάθε 2 εβδομάδες.

Τέλος, εάν το σφουγγάρι μπάνιου έχει φθαρεί, έχει χάσει την απαλότητα του, ή αναδίδει δυσάρεστη οσμή και παρουσιάζει σημάδια μούχλας, είναι απαραίτητο να το αντικαταστήσετε άμεσα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις