Site icon NewsIT
14:05 | 06.11.23

Ράνια Σχίζα: Όταν δω κάτι τοξικό στη δουλειά μου θα σηκωθώ και θα φύγω

Ράνια Σχίζα: Όταν δω κάτι τοξικό στη δουλειά μου θα σηκωθώ και θα φύγω
Newsit Newsroom

«Από τον καναπέ και το κινητό παίρνουμε πολύ εύκολα θέση και πετάμε την πέτρα στον άλλον», είπε η Ράνια Σχίζα σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πάμε Δανάη!». Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή του MEGA για όλους και για όλα.

Η δημοφιλής ηθοποιός, Ράνια Σχίζα παίζει τη μητέρα του Κώστα Ταχτσή, του συγγραφέα που έγραψε το εμβληματικό «Τρίτο Στεφάνι», δολοφονήθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος.

«Ο Ταχτσής είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο και σήμερα στην Ελλάδα μιλάμε για συμμορίες παιδιών και βιασμούς και αναρωτιέμαι τι θα γίνει. Η μητέρα του Ταχτσή ήταν ένα αγρίμι και της έμοιασε ο Κώστας, αλλά το λάθος της ζωής της ήταν όταν στα 7 του τον έδωσε να τον μεγαλώσει η γιαγιά του».

«Κάθε βράδυ που παίζω έρχεται αυτή η ψυχή να μιλήσει και να ζητήσει συγχώρεση, ξέροντας πια ότι είναι αργά και δεν μπορεί να την έχει», είπε η ηθοποιός.

«Έκανα αυτό που ήθελα»

Η Ράνια Σχίζα αποκάλυψε ποιο ήταν το γεγονός που την ώθησε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Όπως είπε η ίδια, η υποκριτική ήταν κάτι που την έτρωγε πάντα.

«Αρχικά πέρασα στο Μαθηματικό και κάποια στιγμή συνέβη, έκανα αυτό που ήθελα. Συνέβη κάτι τραγικό που μου αποκάλυψε πως όταν θέλεις κάτι πολύ, να το κάνεις τη στιγμή που το θέλεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί την επομένη μέρα».

«Έφυγε από τη ζωή κάποιος πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος που ήθελε κι εκείνος να κάνει κάτι πολύ. Μόλις τέλειωνε κάτι δρομολογημένο, αλλά δεν πρόλαβε».

Όπως είπε η ηθοποιός, ο πατέρας της είναι φούρναρης και στον φούρνο του έχουν δουλέψει τόσο εκείνη όσο και η αδερφή της. Η ίδια θυμάται να σηκώνεται πρωί – πρωί με τη μητέρα της και να μελώνουν μελομακάρονα στον φούρνο.

«Ήταν ψυχοβγάλτης και ψυχοπομπός»

Στη συνέχεια προχώρησε σε αποκαλύψεις για τον Λευτέρη Βογιατζή.

«Ο Λευτέρης Βογιατζής ήταν πράγματι πάρα πολύ σκληρός, αλλά ήταν το ίδιο και με τον εαυτό του. Δεν ήταν κακοποιητικός, ήταν ψυχοβγάλτης και ψυχοπομπός», είπε.

«Όλοι μας κουβαλάμε ένα σταυρό, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος στη συνθήκη που βρισκόμαστε εγώ να βγάλω ό,τι έχω επάνω σου. Όταν δω ότι κάτι είναι τοξικό στη δουλειά μου, μάλλον θα σηκωθώ και θα φύγω».

Η οικογένεια

Η Ράνια Σχίζα έχει δύο κόρης. Η μεγάλη της κόρη είναι γυμνάστρια και προπονήτρια, ενώ η μικρή της κόρη είναι χορεύτρια και βρίσκεται στο Βερολίνο.

«Έκανα οικογένεια επειδή μου το «έβγαλε» ο άνθρωπός μου. Η μητέρα μου έλεγε ότι θα παντρευτώ μονό ορφανό άνθρωπο γιατί είμαι “γλωσσού”».

 

Η σχέση αγάπης με τον Γιώργο Καπουτζίδη

Η Ράνια Σχίζα μίλησε και για τον Γιώργο Καπουτζίδη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην κωμική σειρά του MEGA «Σαββατογεννημένες».

«Καμαρώνω τον Γιώργο Καπουτζίδη. Είναι λαμπερό πλάσμα, με τόση αγάπη μέσα του, με τη δύναμη του λόγου και την ελευθερία του να είναι αυτός που είναι».

Η Ράνια Σχίζα επανήλθε στη ζωή του Κώστα Ταχτσή, διότι την εποχή που έζησε ο συγγραφέας η κοινωνία δεν ήταν ανοιχτή, σε σύγκριση με σήμερα.

«Μετά το μονόλογο της μάνας Ταχτσή, άνθρωπος μου είπε «κρύβομαι 54 χρόνια» και με συγκλόνισε πατέρας που είπε στη σύζυγο, «ας αφήσουμε ήσυχο το παιδί μας». Αυτό με συγκλόνισε. Μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους να αγαπάει ο ένας τον άλλο και να αγαπάει αυτόν που θέλει; Τι να πω, για τις εκλογές; Βγαίνει ένας άνθρωπος και μιλάει με τον τρόπο που μιλάει και οι άλλοι τον χειροκροτούν από κάτω; Μα είναι δυνατόν;».

«Στις «Σαββατογεννημένες» υπήρχαν τρεις αντίζηλες και ξαφνικά έβλεπες τη γυναικείαα φιλία. Ο Γιώργος Καπουτζίδης αγαπάει πάρα πολύ τις γυναίκες. Αν με αποκαλέσουν «σενιόρα Σούλα» χαίρομαι. Δεν είναι κακό, είναι πολύ όμορφο κι εγώ το απολαμβάνω», είπε.

«Η παρακμή μας είναι δεδομένη»

Ακόμη, η Ράνια Σχίζα πρωταγωνιστεί στο έργο «Αράφ» του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. Συμπρωταγωνιστές της ο Ιωσήφ Πολυζωίδης και ο Φώτης Λαζάρου, με την παράσταση να ανεβαίνει στο θέατρο Αποθήκη.

«Σε ένα νησί του Αιγαίου τρεις άνθρωποι σώζουμε ένα σκύλο. Το έργο θέτει πολλά ερωτήματα και ηθικά διλήμματα, υπάρχει ο νόμος αλλά και το «σου κάνει καρδιά;». Από τον καναπέ και το κινητό παίρνουμε πολύ εύκολα θέση και πετάμε την πέτρα στον άλλον. Γινόμαστε τιμητές των πάντων με άποψη για τα πάντα, αλλά γιατί;», είπε.

«Είχε βάλει ο Τσίρος το 2015 την ηρωίδα μου να λέει «κανένας δεν θα κλώτσαγε ένα σκύλο πετώντας τον στη θάλασσα, αυτό θα σήμαινε την οριστική παρακμή μας». Η ζωή προσπέρασε τον συγγραφέα, γιατί πριν λίγο καιρό κλώτσησαν έναν άνθρωπο μέσα στη θάλασσα και τον έβλεπαν να πνίγεται. Η παρακμή μας είναι δεδομένη», ανέφερε.

Για τα social media

Όπως είπε η ίδια, τα social media την αγχώνουν.

«Τι στοιχίζει να πεις μία καλή κουβέντα σε έναν άνθρωπο; Δεν είναι κακοποίηση να λέγονται μόνο όσα θα πειράξουν τον άλλο; Ανεβάζουν έναν άνθρωπο πολύ ψηλά και την επομένη στιγμή τον αποκαθηλώνουν», είπε.

«Βλέπω τον Μίλτο Τεντόγλου που είναι αριστούργημα, τον έχουν αποθεώσει αυτή τη στιγμή και από μέσα μου «τρέμω» την ηδονή του να τον γκρεμίσουν. Το απεύχομαι», είπε.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version