Ο Ρένος Χαραλαμπίδης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και στην ενασχόλησή του με την πολιτική.
Καλεσμένος στην εκπομπή της Ίνας Ταράντου βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (17-10-2024) ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης άνοιξε τα χαρτιά του για τη μακρόχρονη καλλιτεχνική του πορεία, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο της ενασχόλησής του με την πολιτική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Με ρωτάνε πολλοί γιατί άργησα τόσα πολλά χρόνια να κάνω ταινία και η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: δεν είχα τι να πω. Έζησα πολύ δυνατά την τρικυμία της χώρας με την κρίση, κατόπιν τον κορονοϊό, προσωπικά μου αδιέξοδα, γηροκόμησα τους γονείς μου και πέρασε και η Ελλάδα περιπέτειες», είπε αρχικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης.
«Ενεπλάκην στους καβγάδες της κρίσης και δεν το μετανιώνω, γιατί ακόμα πιστεύω ότι το έκανα για το συνολικό καλό. Ήταν μία εποχή δύσκολη, με μεγάλη βία και λίγο άδικη», επισημαίνει ο ηθοποιός.
«Και μου κόστισε και συνεχίζει να μου κοστίζει. Ακόμα οι άνθρωποι απορούν γιατί ενεπλάκην στην πολιτική και μάλιστα με τον Σαμαρά και η απάντηση είναι η ίδια: γιατί ήθελα η Χρυσή Αυγή να μπει στη φυλακή, ήθελα να εμποδίσω την ακροδεξιά του Καμμένου να μπει στην κυβέρνηση και επιτέλους ήθελα η ελάσσονα Αριστερά της ΔΗΜ.ΑΡ να μπει επιτέλους σε μία κυβέρνηση», απαντά σε σχετική ερώτηση ο Ρένος Χαραλαμπίδης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Υπάρχει ένα μονοπώλιο της ευαισθησίας. Για να είσαι ευαίσθητος, πρέπει να είσαι Αριστερός. Δεν ξέρω, δηλαδή όποιος δεν είναι Αριστερός είναι κακός άνθρωπος;», αναρωτήθηκε κλείνοντας το θέμα ο Ρένος Χαραλαμπίδης.
«Τη δεκαετία του 70΄που ήταν η ηλικία μου να ξεκινήσω μπαλέτο στου Ζωγράφου είχε μια ωραία σχολή και επειδή δεν είχε αγόρια είπα στους γονείς μου να πάω δωρεάν. Ο πατέρας μου δεν δέχτηκε δωρεάν και ήθελε να πληρώσουμε. Ο πατέρας μου ήταν εργάτης… πεταματής στο χωριό και στην Αθήνα έγινε κηπουρός και αργότερα έγινε εργάτης τιμονιάρης στα βαρέα και ανθυγιεινά
Μου λέει, βεβαίως, το είδαμε το μπαλέτο στην τηλεόραση, καταλάβαμε τι είναι, να πάμε να σε γράψουμε», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.
«Όταν πήγαμε όμως και ο πατέρας μου έκοψε κίνηση μου λέει: σου αρέσει σίγουρα; λέω: μου αρέσει. Αδειάζει από την τσέπη του τα λεφτά και τα είδα μέσα στα χέρια του στα σκληρά τα εργατικά και τον είδα πως έκοβε κίνηση και δεν ένιωθε καλά ο άνθρωπος. Του λέω άσε μπαμπά δεν θα γραφτώ».
«Τριάνατα, σαράντα χρόνια μετά είμαστε στο χωριό και βλέπαμε τηλεόραση. Α, μου λέει Ρένο, τι ωραίο το μπαλέτο. Λάθος μου, έπρεπε να επιμείνω να μάθεις μπαλέτο», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.