Site icon NewsIT

Σάκης Τανιμανίδης: Έτσι χτίζεις περιουσία, έτσι γίνεσαι πλούσιος – Το World Party δεν με έκανε πλούσιο

24.07.2024 | 10:51
Σάκης Τανιμανίδης: Έτσι χτίζεις περιουσία, έτσι γίνεσαι πλούσιος – Το World Party δεν με έκανε πλούσιο

Ο Σάκης Τανιμανίδης ήταν καλεσμένος στο κανάλι «Business Review Greece» στο youtube, και στην εκπομπή «Business Talks», και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τα επιχειρηματικά σχέδια.

Ο γνωστός παρουσιαστής – επιχειρηματίας, με αφορμή την επιστροφή της εκπομπής World Party, θυμήθηκε το ξεκίνημά του, τις έντονες στιγμές, ενώ απάντησε στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί επαγγελματικά σήμερα…

Ο Σάκης Τανιμανίδης έγινε γνωστός πρώτα ως παρουσιαστής, δημιουργός, παραγωγός και σκηνοθέτης της ταξιδιωτικής εκπομπής World Party που προβλήθηκε στον Alpha TV από το 2014 έως το 2016. Το 2017 ήταν οικοδεσπότης και συμπαραγωγός του Survivor 2017. Πάνω από όλα όμως είναι επιχειρηματίας με ενεργό ρόλο.

Το 2005, ίδρυσε ταξιδιωτικό γραφείο/πρακτορείο στη Θεσσαλονίκη με την ονομασία “World Party Traveller”, το 2011, ίδρυσε εταιρεία τηλεοπτικών και διαφημιστικών παραγωγών στην Αθήνα, με την ονομασία “Baby Blue Project”.

Το 2018, ίδρυσε το Μουσείο Ψευδαισθήσεων (Museum of Illusions) στην Αθήνα, συνεταιρικά με τον φίλο και κουμπάρο του Μίλτο Καμπουρίδη, ενώ το 2019, ίδρυσε Μουσείο Ψευδαισθήσεων (Museum of Illusions) στην Κωνσταντινούπολη.

Το 2021, ήταν πια ιδιοκτήτης συνολικά 7 Μουσείων Ψευδαισθήσεων (Museum of Illusions), αφού έχει επενδύσει και στη Μαδρίτη, το Ορλάντο, τη Θεσσαλονίκη και το Νέο Δελχί και το 2022, το Paradox Museum είχε πια επεκταθεί στο Όσλο, τη Στοκχόλμη και το Μαϊάμι.

«Το World Party δεν με έκανε πλούσιο, βγήκαν κάποια χρήματα, αλλά ήταν ουσιαστικά η αρχή και το βλέπω σαν επένδυση για να γίνουν όλα τα επόμενα. Με βοήθησε πάρα πολύ.

Σίγουρα δεν σε κάνουν πλούσιο τα χρήματα. Πλούσιο σε κάνουν οι άνθρωποι που σε αγαπάνε. Αν έχεις ανθρώπους που σε αγαπάνε, τότε είσαι πλούσιος», ανέφερε ο Σάκης Τανιμανίδης.

Σάκης Τανιμανίδης: Πως βγάζει τόσα χρήματα; - Business Talks 134

Για το πώς βγάζει ο ίδιος χρήματα: «Υπάρχει το “δημιουργώ αξία” και υπάρχει και το “μετρητό”, όπου φέρνεις χρήματα κάθε μήνα. Αξία δημιουργείς χτίζοντας εταιρία στην οποία εσύ έχεις μετοχικό ποσοστό. Έτσι χτίζεις περιουσία, έτσι γίνεσαι πλούσιος.

Αυτό που βλέπουμε ανά τον κόσμο, όπως παράδειγμα με τον Έλον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος, είναι μέτοχοι σε μία εταιρία. Έχουν το 10% από μια εταιρία που αξίζει ας πούμε 100 δις εκατομμύρια και το 10% είναι τα 10 δις εκατομμύρια.

Έτσι χτίζεις net worth, και με τον ίδιο τρόπο χτίζω κι εγώ», απάντησε ο Σάκης Τανιμανίδης για τις μετοχές και τα ποσοστά που λαμβάνει από εταιρίες.

«Το εισόδημα αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο, είναι από τα τηλεοπτικά και τα social media», τόνισε ο Σάκης Τανιμανίδης.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version