Τρίτη, 10 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Σελίν Ντιόν: «Θα τραγουδήσω στον Πύργο του Άιφελ είτε βρέχει, είτε φυσάει» – Το άγνωστο παρασκήνιο από την εμφάνισής της στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

The Yomiuri Shimbun via AP Images
The Yomiuri Shimbun via AP Images

Η εικόνα της Σελίν Ντιόν στον Πύργο του Άιφελ θα μείνει στις μνήμες όλων ως ένα από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Ο Thomas Jolly, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, αποκάλυψε τι συνέβη στα παρασκήνια στην εκπομπή «C à Vous» το βράδυ της Δευτέρας (09.09.2024).

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόβες για την εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στον πρώτο όροφο του Πύργου του Άιφελ και την ερμηνεία του «Hymne à L’Amour» της θρυλικής Εντίθ Πιαφ, πραγματοποιήθηκαν στις 3 τα ξημερώματα της παραμονής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Όταν έφτασε της παρουσιάσαμε δύο επιλογές χώρου για την εμφάνισή της. Η πρώτη ήταν στο Τροκαντερό» είπε ο Ζολί με την Σελίν Ντίον να είναι κατηγορηματική.

«Θα προσπαθήσω αλλά εγώ θα τραγουδήσω εκεί πάνω ανεξάρτητα του αν θα φυσάει, θα χιονίζει ή θα βρέχει. Εγώ θα τραγουδήσω στον πρώτο όροφο του Πύργου του Άιφελ. Αυτή ήταν η αρχική σου ιδέα και είναι το όνειρο μου εδώ και παρά πολύ καιρό» ήταν η απάντηση που έδωσε η Καναδή τραγουδίστρια.

Σύμφωνα με τον Thomas Jolly «το όνειρό της ήταν να τραγουδήσει στον Πύργο του Άιφελ χωρίς playback και αυτό που ακούσατε είναι η φωνή της. Αυτό που είδατε είναι μια σιδηρά κυρία πάνω σε μια δεύτερη “σιδηρά κυρία” όπως ο Πύργος του Άιφελ».

Η Καναδή τραγουδίστρια με τη μαγική φωνή αναμενόταν να τραγουδήσει ένα ντουέτο με τη Lady Gaga, αλλά αντ’ αυτού τραγούδησε σόλο για να κορυφώσει την τελετή έναρξης.

Η επιστροφή της Ντιόν ήρθε 1,5 χρόνο αφότου αναγκάστηκε να περιορίσει την παγκόσμια περιοδεία της μετά τη διάγνωσή της από το «Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου».

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί σπασμούς των μυών και είχε επηρεάσει τη φωνή της.

Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε το πώς η πάθηση επηρεάζει τη ζωή της και την καριέρα της στο τραγούδι, αναφέροντας ότι όταν προσπαθεί να τραγουδήσει, αισθάνεται ότι κάποιος πιέζει τον λάρυγγα και τον φάρυγγα της και ότι όταν προσπαθεί να κάνει τη φωνή της να ανεβαίνει ή να χαμηλώσει, εκείνη «σπάει».

Στο βιογραφικό ντοκιμαντέρ «I Am: Celine Dion» η τραγουδίστρια κάνει μια σπαρακτική εξομολόγηση για την περιπέτεια της υγεία της και τις προσπάθειες που κάνει για να «επιστρέψει» ενώ λυγίζει υποσχόμενη ότι δεν θα τα παρατήσει. 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις