Site icon NewsIT

Σερένα Γουίλιαμς: Ο σύζυγός της Αλέξις Οχανιάν διαγνώστηκε με τη νόσο του Lyme

17.07.2024 | 13:47
Σερένα Γουίλιαμς: Ο σύζυγός της Αλέξις Οχανιάν διαγνώστηκε με τη νόσο του Lyme

Ο σύζυγος της Σερένα Γουίλιαμς, Αλέξις Οχανιάν, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο του Lyme, κάτι που ήταν ένα σοκ για εκείνον και την οικογένειά του.

Ο 41χρονος συνιδρυτής του Reddit, σύζυγος της Σερένα Γουίλιαμς και πατέρας δύο παιδιών εξήγησε την κατάσταση της υγείας του σε μια σειρά αναρτήσεων στο X (πρώην Twitter), λέγοντας ότι οι γιατροί τού είπαν για τη διάγνωση με τη νόσο του Lyme αφού υποβλήθηκε σε πολλαπλές ιατρικές διαδικασίες.

«Κάνοντας μια πλήρη σειρά σαρώσεων υγείας, τεστ κ.λπ. και ανακάλυψα ότι έχω νόσο του Lyme», είπε ο επιχειρηματίας τεχνολογίας, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, τα οποία έχει αποκτήσει μαζί με την τενίστρια. «Άγριο. Χωρίς συμπτώματα, ευτυχώς, αλλά θα θεραπευθώ».

Ο Οχανιάν εξήγησε μερικές λεπτομέρειες από τη διάγνωσή του:

«Η καλή χοληστερόλη είναι πολύ χαμηλή. Η κακή χοληστερόλη είναι εντάξει. Πρέπει να δουλέψω σε αυτό. Στα θετικά: 822 ng/dL συνολικά και 162 ng/dL ελεύθερης τεστοστερόνης».

Τι είναι η νόσος του Lyme και ποιοι διάσημοι πάσχουν από αυτή 

Η Mayo Clinic περιγράφει τη νόσο του Lyme ως «μια ασθένεια που προκαλείται από βακτήρια Borrelia», προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι συνήθως προσβάλλονται από τη νόσο του Lyme από το δάγκωμα ενός τσιμπουριού που μεταφέρει τα βακτήρια».

Τα συμπτώματα σε πρώιμο στάδιο περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, πόνο στις αρθρώσεις, κόπωση και μερικές φορές εξάνθημα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών.

Ο Οχανιάν εξεπλάγη από τη διάγνωση, υποστηρίζοντας ότι «Περνάω τόσο λίγο χρόνο στην έρημο/βορειοανατολικά και ήταν μια έκπληξη».

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Ο Οχανιάν ανέφερε ακόμα ότι ενώ έχει οικογενειακό ιστορικό που συνδέεται με την πάθηση, πιάστηκε απροετοίμαστος από τη διάγνωση. 

«Έχω ένα αγαπημένο πρόσωπο που το είχε πριν από μερικά χρόνια, εμφάνισε πολλά συμπτώματα κ.λπ. και απλώς δεν μπορούσα να το καταλάβω, μέχρι που τον έκαναν τεστ και μετά το βρήκαν. Το αντιμετώπισε επίσης με επιτυχία», είπε ο Οχανιάν.

«Θα πάρω μερικά αντιβιοτικά» τόνισε, για να καταπολεμήσει την πάθηση, προσθέτοντας «Δεν μπορείς να με κρατήσεις κάτω!».

Περισσότεροι από 470.000 Αμερικανοί διαγιγνώσκονται με τη νόσο του Lyme κάθε χρόνο, σημειώνει το CDC.

Οι περισσότερες περιπτώσεις «μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά διάρκειας 10-14 ημερών», πρόσθεσε ο οργανισμός.

Ο Ohanian έρχεται να προστεθεί σε έναν κατάλογο αστέρων που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη τους με την ασθένεια, όπως ο Justin Bieber, η Bella Hadid και η μητέρα της Yolanda, η Shania Twain, η Avril Lavigne και η Amy Schumer.

Πληροφορίες από New York Post

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version