Υπάρχει κάτι το συναρπαστικό στην δημιουργία ενός κοκτέιλ.
Είναι μια ιεροτελεστία που οι πιθανοί συνδυασμοί μεταξύ των αλκοοολούχων ποτών με τα λικέρ, τα σιρόπια και τα mixers είναι περισσότεροι και απο τα τετράγωνα που έχει μια σκακιέρα, αλλά για να παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα παρακάτω 10 κλασικά κοκτέιλ.
Μπορεί να χρειαστεί να καταβάλλετε αρκετές προσπάθειες για να αποκτήσετε μια αποδεκτή τεχνική, αυτό ωστόσο που θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου, είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με ένα κοκτέιλ, ακόμα και αν είναι από κάποιον ερασιτέχνη.
Manhattan
Συστατικά
40 ml rye ουίσκι ή μπέρμπον (η αυθεντική συνταγή είναι µε rye ουίσκι σίκαλης)
20 ml κόκκινο βερµούτ
5 ml angostura bitter
Διαδικασία
Σε ένα ποτήρι αναδεύσεως βάζετε όλα τα υλικά και άφθονο σκληρό πάγο. Ανακατεύετε µε προσοχή – µε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και όχι κυκλικές (γιατί έτσι δεν λιώνει εύκολα ο πάγος )- και σερβίρετε σε old fashioned ποτήρια, χωρίς να προσθέσετε άλλο πάγο.
Για πιο ξηρή εκδοχή µπορείτε να αντικαταστήσετε το κόκκινο βερµούτ µε λευκό extra dry.