Τετάρτη, 20 Νοε.
15oC Αθήνα

Stay Fit! 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν φωνάξεις τον σερβιτόρο της ταβέρνας…

Αν οι διακοπές είναι το κυρίως πιάτο του καλοκαιριού, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι το ορεκτικό. Η πρώτη γεύση από θάλασσα, ανεμελιά και φυσικά ταβερνάκι…

Ταβερνάκι, ε; Σου έλειψε, ε; Ήρθε η ώρα του… Θαλασσίτσα, βουτιές και μετά αυτή η γλυκιά κούραση και η τεράστια πείνα που σε οδηγούν …στην καταστροφή!!!

Πριν λοιπόν παρασυρθείς και παραγγείλεις τα πάντα, η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σε βοηθάει να το ρίξεις έξω χωρίς να ανησυχείς για θερμίδες, λιπαρά και κιλά. Άλλωστε με τις σωστές κινήσεις, ταβέρνα και δίαιτα δεν είναι ασυμβίβαστα!

ΟΙ 5 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
1. Τρως μονάχα μια φορά! Καλοκαίρι είναι. Η ζέστη δεν σε προδιαθέτει για πολύ φαγητό. Kαι εδώ που τα λέμε δεν κατέβηκες στην παραλία για να δοκιμάσεις όλες τις ταβέρνες. Διασκέδασε στο νερό και προγραμμάτισε μία έξοδο για φαγητό μέσα στην ημέρα. Το μεσημέρι ή το βράδυ! Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρα μπορείς να έχεις μαζί σου, φρούτα και φρέσκα λαχανικά που δεν θα σε βαρύνουν.

2. Τη σαλάτα απ’ το μενού ποιος θα την πάρει. Παίρνεις το μενού ανά χείρας και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να παραγγείλεις τη σαλάτα. Μην την παραλείπεις ποτέ. Θα σε δροσίσει και θα σε χορτάσει… Κι έτσι θα φας λιγότερο από ό, τι ακολουθήσει. 

3. Λίγο από όλα… Ταβέρνα σημαίνει μεζές με έντονη γεύση. Καλαμαράκι ροδέλα στο τηγάνι, χταποδάκι. Ή αν είσαι fan τους κρέατος κεφτεδάκι! Ό, τι και να επιλέξεις να έχεις στο μυαλό σου τον παρακάτω πίνακα. Με αυτόν οδηγό δεν θα έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Και θα αποφύγεις το εκνευριστικό: “Όχι ευχαριστώ. Κάνω δίαιτα!”

Διάβασε τα υπόλοιπα εδώ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε