Moτσαρέλα, ντομάτα, βασιλικός. Αυτά τα τρία υλικά φτιάχνουν μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές, κι όχι μόνο καλοκαιρινές, σαλάτες του foodurismo.
Η καπρέζε είναι μια σαλάτα vera italiana, που στην Ελλάδα συναντάμε πολύ συχνά σε εστιατόρια, όπως πολλές γεύσεις της γείτονος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρωματιστά ντοματίνια, μια ωραία bufala, μια μοτσαρέλα από βουβαλίσιο γάλα, και το αγαπημένο μας pesto βασιλικού. Μαζί με λίγο καλό ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, φτιάχνουμε μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά μια πολύ καλή caprese, δροσερή και νόστιμη.
Τα ωραία, φρέσκα υλικά δίνουν πάντα ωραία αποτελέσματα.
Και τα ωραία πιάτα είναι ωραίο να τα αναζητούμε και στα εστιατόρια και στο σπίτι μας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά
500 γρ. ντοματίνια (αν βρείτε βάλτε διάφορα χρώματα)
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
1 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
1-2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα ντοματίνια.
Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζετε τα ντοματίνια, ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Προσθέστε το πέστο βασιλικού και ανακατέψτε καλά.
Σε μια μικρή πιατέλα ή ένα μπολ σερβιρίσματος βάζουμε την μοτσαρέλα ολόκληρη και αραδιάζουμε τριγύρω τα ντοματίνια. Ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας και τρίβουμε πιπέρι.
Η πιο δροσερή σαλάτα του foodurismo είναι έτοιμη !
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο www.foodurismo.com