Ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει σχεδόν στους 40 βαθμούς Κελσίου, όμως, κατά τις βραδινές ώρες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκεντρώνονται σε σπίτια, βάζοντας κλιματιστικό, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες του EURO 2024. Και η μπάλα συνοδεύεται, συνήθως, από μπύρες και πίτσα.
Η πιο δημοφιλής πίτσα απ’ όλες είναι η πίτσα μαργαρίτα, αντιπροσωπεύοντας επάξια την ιταλική γαστρονομία. Σ’ αυτό το κείμενο, μπορείτε να βρείτε τα υλικά που χρειάζεστε και την συνταγή, ώστε να φτιάξετε μόνοι σας, σπιτική πίτσα εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
70 ml χλιαρό νερό
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 μπάλες μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια
3 μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες
βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύεις πολύ καλά
Αφήνεις το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά
Προσθέτεις στο μείγμα αλάτι και λάδι και το χτυπάς με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη
Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτεις νερό κι αν είναι πολύ ελαφριά προσθέτεις 1-2 κ.σ. αλεύρι
Πλάθεις με τα χέρια σου τη ζύμη σε μορφή μπάλας, την αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο, την σκεπάζεις και την αφήνεις σε ζεστό μέρος για περίπου μισή περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσει
Την ξεσκεπάζεις, τη ζυμώνεις και πάλι απαλά και την αφήνεις σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά
Την ανοίγεις με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη
Λαδώνεις λίγο ένα ταψί ρηχό και απλώνεις τη ζύμη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο
Ρίχνεις τις ντομάτες και τις αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά
Προσθέτεις το βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C
Απλώνεις την σάλτσα ντομάτας, και το τυρί και ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα