Lifestyle

Συνταγή για σπαγγέτι Cacio e Pepe με 5 υλικά

Μία κλασική συνταγή για σπαγγέτι Cacio e Pepe που οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα και φτιάχνουν με ιδιαίτερη μαεστρία και, κυρίως, απλότητα.

Θα χρειαστείς μόλις 5 υλικά για να την φτιάξεις.

Συστατικά:

1 συσκευασία σπαγγέτι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

6 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, ακόμα καλύτερο αν έχεις μύλο

2 φλιτζάνια τριμμένο πεκορίνο.

Τρόπος Μαγειρέματος:

Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ή για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και το πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά σου και το τριμμένο πεκορίνο. Σιγοβράζεις με μισή κούπα νερό και ανακατεύεις για 1 λεπτό ακόμη.

Χαμηλώνεις την ένταση και αφήνεις τα ζυμαρικά σου για ακόμα 2 λεπτά.

Μοιράζεις σε μερίδες και σερβίρεις με λίγο πιπέρι από πάνω.

Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Τσιμιτσέλης για την ταινία «Κουραμπιέδες από χιόνι»: «Η πιο δύσκολη σκηνή είναι αυτή με τον Κάπτεν Χουκ»
«Ο Μανουσάκης έδειχνε «ζωντανότατος» μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά τον χτύπησε πολύ άσχημα και πολύ γρήγορα η ασθένεια», εξήγησε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης
Γιάννης Τσιμιτσέλης για την ταινία «Κουραμπιέδες από χιόνι»: «Η πιο δύσκολη σκηνή είναι αυτή με τον Κάπτεν Χουκ»