Δευτέρα, 25 Νοε.
13oC Αθήνα

Συνταγή για την αυθεντική Spaghetti al Pomodoro

Συνταγή για την αυθεντική Spaghetti al Pomodoro

Μία εύκολη συνταγή για την παραδοσιακή και αγαπημένη των Ιταλών μακαρονάδα, με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό. 

Το «Spaghetti Pomodoro» είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που αποτελείται από σπαγγέτι σερβιρισμένα με μια απλή σάλτσα ντομάτας.

Είναι ένα παράδειγμα απλής αλλά εκλεκτής ιταλικής κουζίνας, όπου η ποιότητα και η φρεσκάδα των συστατικών είναι πιο σημαντικά από την περίπλοκη προετοιμασία.

Συστατικά

500 gr. spaghetti της αρεσκείας σου.

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες.

2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο.

2 φλιτζάνια ντομάτες τριμμένες.

1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου.

2 κ.σ. βασιλικό.

αλάτι.

πιπέρι.

1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα.

Τρόπος Μαγειρέματος

Γεμίζεις μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μία μικρότερη κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτεις τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και το βαλσάμικο και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.

Ρίχνεις το βασιλικό και το πιπέρι και ανακατεύεις.

Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα προσθέτεις στην σάλτσα.

Μοιράζεις στα πιάτα, ρίχνεις από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρεις.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις