Site icon NewsIT

Τα ιδανικά φυτά για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας

05.10.2024 | 15:01
Τα ιδανικά φυτά για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας

Houseplants need moisture. Placement of houseplants in the bathroom

Με την προσθήκη φυτών στο μπάνιο σας, θα βελτιώσετε σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του αέρα.

Εκτός αυτού, ορισμένα φυτά, όπως τα τροπικά, ευδοκιμούν σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, η οποία αναπτύσσεται στα μπάνια και δεν χρειάζονται πολύ φως.

Ένας επιπλέον λόγος είναι, βέβαια, ότι θα βάλετε μια πινελιά φύσης και πράσινου χρώματος σ’ έναν χώρο που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά, δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε σπα.

Σ’ αυτό το κείμενο συγκεντρώσαμε τα ιδανικά φυτά για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας και να δώσετε μια αίσθηση φρεσκάδας. 

Ζαμιοκούλκας

Με καταγωγή από τα τροπικά δάση της Αφρικής, ο ζαμιοκούλκας έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό. Μπορείτε να το ποτίζετε μια φορά το μήνα, αλλά όχι συχνότερα, γιατί τα ριζώματα του θα σαπίσουν, ενώ ίσως εμφανιστούν και κιτρινίσματα στο φύλλωμα του. Το φυτό αυτό φιλτράρει τις τοξίνες και προσφέρει καθαρό αέρα.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην ξηρασία, καθώς οι ρίζες του έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν την υγρασία. Μπορεί να ζήσει σε συνθήκες μέτριου έως έντονου φωτισμού ενώ ανέχεται και την μερική σκιά.

Φτέρη

Η φτέρη έχει ρίζες, βλαστό και φύλλα, όμως δε σχηματίζει άνθη. Ανήκει στα τροπικά φυτά και αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Η φτέρη θέλει πότισμα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς χρειάζεται αρκετή εδαφική υγρασία.

Επίσης, ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι, καθώς φιλτράρουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες χαρίζοντας μας ένα καθαρό περιβάλλον για να αναπνεύσουμε. Επιπλέον, η φτέρη απαιτεί μέτριας έως σχετικά υψηλής έντασης έμμεσο ηλιακό φως.

Τυχερό bamboo

Το τυχερό μπαμπού θεωρείται φυτό που φέρνει τύχη, σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι. Είναι εύκολο στην φροντίδα του, καθώς ευδοκιμεί σε έμμεσο και χαμηλό φως.

Γεμίστε το βάζο με βότσαλα ή χωρίς και προσθέστε αρκετό νερό μέχρι αυτό να ανέβει μερικούς πόντους πάνω από τα βότσαλα. Οι ρίζες του φυτού θα πρέπει πάντα να είναι μέσα στο νερό ή στα βότσαλα. Επίσης, χρειάζεται να αλλάζετε το νερό κάθε δύο εβδομάδες.

Φοίνικας του τσαγκάρη

Το φυτό είναι γνωστό για την ικανότητά του να επιβιώνει σε συνθήκες χαμηλού φωτός και για την ανθεκτικότητα του στην ξηρασία. Χρειάζεται πότισμα κάθε 1 έως 2 εβδομάδες, ώστε το χώμα του να μην είναι εντελώς στεγνό.

Κρατήστε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Ορχιδέα

Η ορχιδέα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να προσθέσουν έντονα χρώματα στο μπάνιο τους. Η ορχιδέα λατρεύει τα περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία, ενώ απαιτεί πότισμα μια φορά την εβδομάδα.

Η ορχιδέα μπορεί να αναπτυχθεί με έμμεσο φως και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως.

Σπαθίφυλλο

Το Σπαθίφυλλο είναι ένα φυτό που χρειάζεται αρκετή υγρασία, ενώ μπορεί να επιβιώσει σε σχετικά χαμηλό φωτισμό. Συνήθως, χρειάζεται πότισμα μια φορά την εβδομάδα.

Ωστόσο, το υπερβολικό πότισμα κάνει τα φύλλα του σπαθίφυλλου να κιτρινίζουν ενώ παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει σαπίσματα στη ρίζα του φυτού

Tags:

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version