Σάββατο, 28 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ χορεύουν τη «Δραπετσώνα» στο Βυζαντινό Μουσείο

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ χορεύουν τη «Δραπετσώνα» στο Βυζαντινό Μουσείο

Η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και ο Μάθιου Κουμάρ διασκέδασαν με τους καλεσμένους τους, στο pre-wedding πάρτι που έγινε στο Βυζαντινό Μουσείο. Το ζευγάρι χόρεψε μεταξύ άλλων και τη θρυλική «Δραπετσώνα» που ερμήνευσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

«Εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί» λέει το τραγούδι που συνεπήρε την Θεοδώρα Γλύξμπουργκ, τον Μάθιου Κουμάρ και τους καλεσμένους τους, στο Βυζαντινό Μουσείο, το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου του 2024. Η «Δραπετσώνα» που ερμήνευσε πριν από δεκαετίες ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, σε μουσική και στίχους του Μίκη Θεοδωράκη και του Τάσου Λειβαδίτη, δεν γράφτηκε σε καμία περίπτωση για… γαλαζοαίματους και χλιδάτα πάρτι. Ήταν ένα τραγούδι που αποτύπωνε τα βάσανα της φτώχειας και των δυσκολιών, μιας γενιάς ξεριζωμένης και ταλαιπωρημένης από πολέμους, διωγμούς και εξορίες.

Σε κάθε περίπτωση Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χόρεψαν στους κήπους του Βυζαντινού Μουσείου, που είχε νοικιάσει η τέως βασιλική οικογένεια της χώρας, έναντι 15.000 ευρώ. Τη στιγμή του χορού οι προσκεκλημένοι δεν σταματούν να τους χειροκροτούν.

Η μουσική είναι ζωντανή και όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, τα κινητά τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά, εκείνα τα δευτερόλεπτα. Στα πρώτα τραπέζια κάθονταν τα αδέρφια της Θεοδώρας, η Άννα Μαρία και οι αδερφές του εκλιπόντος βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη.

«Πάρ’ το στεφάνι μας, πάρ’ το γεράνι μας, στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή. Κράτα το χέρι μου και πάμε αστέρι μου, εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί» ακουγόταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα υπό χειροκροτήματα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greek Royal (@greek_royal)

Φωτογράφοι και οπερατέρ περίμεναν από νωρίς χθες το απόγευμα (27-09-2024) για να καταγράψουν τις αφίξεις των καλεσμένων στο πάρτι. Το ζευγάρι έφτασε τελευταίο με Θεοδώρα και Μάθιου Κουμάρ να μην κρύβουν την χαρά τους.

2787649

Οι προετοιμασίες για τον γάμο έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, αφού το λαμπερό ζευγάρι επιθυμεί σε αυτή την πιο σημαντική στιγμή της ζωής του να είναι όλα άψογα.

Όσον αφορά τη νύφη, αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις, αφού -όπως έχει γραφτεί- θα φορέσει νυφικό διά χειρός της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη. Άλλωστε, είναι και η αγαπημένη της μητέρας της, Άννας-Μαρίας, αφού στις επίσημες εμφανίσεις της επιλέγει ρούχα της συγκεκριμένης σχεδιάστριας.

Η Θεοδώρα θα φορά, επίσης, μια τιάρα από τον οίκο Cartier. Ήταν το γαμήλιο δώρο του χεβίδη της Αιγύπτου προς τη πριγκίπισσα Μαργαρίτα του Connaught, ανίψια του Εδουάρδου του VII, εγγονή της Βικτωρίας, της Μεγάλης Βρετανίας, στο γάμο της με τον επίδοξο διάδοχο Γουσταύο τον έκτο της Σουηδίας.

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις