Τετάρτη, 4 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Θοδωρής Αθερίδης: «Έτρεξα στον Άλκη Κούρκουλο και του είπα “παθαίνω εγκεφαλικό”»

Θοδωρής Αθερίδης: «Έτρεξα στον Άλκη Κούρκουλο και του είπα “παθαίνω εγκεφαλικό”»

«Ένιωσα ένα ακόρντο, ένα μούδιασμα στη γλώσσα μου, στο μάγουλο και σε όλο μου το χέρι» θυμάται ο Θοδωρής Αθερίδης.

Για την σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία του στο πρόσφατο παρελθόν, λίγο πριν ανέβει στη θεατρική σκηνή, μίλησε από καρδιάς ο Θοδωρής Αθερίδης, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4.

«Δεν έχω μιλήσει για αυτό, αφού ζούσε η μάνα μου. Το έπαθα τρία λεπτά πριν ξεκινήσει η απογευματινή παράσταση. Έφτιαχνα τη γραβάτα μου και λέει ο Μιχάλης, ο φροντιστής, ότι χτυπάω “τρίτο” και του λέω “όχι δεν το χτυπάς, θα σου σπάσω το κεφάλι”.

Αυτές τις πλάκες που κάνουμε. Κι έτσι όπως κάνω, νιώθω ένα ακόρντο, ένα μούδιασμα στη γλώσσα μου, στο μάγουλο και σε όλο μου το χέρι. Κατευθείαν λέω: νεύρο που να ενώνει γλώσσα, μάγουλο και χέρι δεν υπάρχει άρα είναι κεφάλι. Άρα είναι όγκος ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή εγκεφαλικό» περιέγραψε αρχικά ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

«Τρέχω στον Άλκη Κούρκουλο και του λέω “παθαίνω εγκεφαλικό” μου λέει “κάτσε κάτω, σήκωσε τα χέρια, χαμογέλα, μια χαρά είσαι”. Πήρα ένα Lexotanil και έπαιξα γρήγορα, 12 λεπτά λιγότερο κράτησε η παράσταση. Αλλά κατά τη διάρκεια και ενώ μου έχει περάσει όλο αυτό, έχω ένα τσιγάρο και πάω να το τινάξω και δεν μπορώ να κάνω την κίνηση και λέω “αν δεν περάσει στα επόμενα αστεία θα σε πιάσει πανικός”.

Φωνάζουμε έναν γιατρό, μου λέει ότι θέλει μαγνητική, την τρώω τη βραδινή και πραγματικά ήταν εγκεφαλικό και πρόλαβα τη θρομβόλυση. Γιατί στις 4 ώρες και ένα τέταρτο την πρόλαβα και πράγματι την άλλη μέρα ήμουν μια χαρά», συνεχίζει.

«Την επόμενη ημέρα ήταν να βαφτίσω τα παιδιά της Εύας Νάθενα, πήγε η Σμαράγδα μόνη της και τα βάφτισε. Έκατσα 48 ώρες στην εντατική, βγήκα και έκανα παράσταση. Δεν είμαι ο ίδιος. Ήμουν πολύ χαρούμενος που ζω, ήταν μία ευγνωμοσύνη που δεν είχα ξανανιώσει και μετά αναθεωρείς κάποια πράγματα», συμπλήρωσε ακόμα ο Θοδωρής Αθερίδης στο μαγκαζίνο της ΕΡΤ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις