Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Το Αρχοντικό των Μπενιζέλων «πλημμυρίζει» με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Το Αρχοντικό των Μπενιζέλων «πλημμυρίζει» με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Μία ξεχωριστή μουσική, θεατρική παράσταση με τίτλο «Όμορφη πόλη μαγική» που βασίζεται σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές σε όλη τη χώρα.

Τη σκηνοθεσία, αλλά και το κείμενο που «δένει» τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη «υπογράφει» ο Γιώργος Φρατζεσκάσκης.

Αύριο και μεθαύριο, την Παρασκευή 19 Ιουλίου και το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 21:15, η «Όμορφη πόλη μαγική» θα περιμένει το κοινό στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων (Αδριανού 96, Πλάκα, μετρό Μοναστηράκι), όπου ήταν και το προγονικό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης.

Στον προαύλιο χώρο του Αρχοντικού με τις καμάρες, τις σκάλες, το πηγάδι, τις πόρτες, τα δωμάτια, τη στοά και τα αρχαία ευρήματα κάτω από το διάφανο δάπεδο η μουσικο-θεατρική παράσταση θα «αναβιώσει» και την πολιτική κατάσταση εκείνης της εποχής μέσα από την απλή καθημερινότητα των ανθρώπων. Η ανάγκη για επιβίωση, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ο έρωτας δύο νέων που θέλουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους, μέσα από εικόνες καθημερινές δοσμένες με χιούμορ και συγκίνηση.

Την ενορχήστρωση και τη διασκευή τραγουδιών έχει κάνει ο Κώστας Χαριτάτος και τις χορογραφίες η Άννα Μάγκου. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Νόνη Ιωαννίδου, Μάκης Πατέλης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Στεφανία Φιλιάδη, Ιωάννα Παυλίδου και ο Αντώνης Ραμπαούνης.

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.

Τηλ. επικοινωνίας: 6975715980

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/omorfi-poli-magiki/

Εκτός από τις παραστάσεις στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων η «Όμορφη πόλη μαγική» περιοδεύει σε όλη τη χώρα με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη να θυμίζουν… και να υπενθυμίζουν… πως οι δρόμοι της μουσικής δεν χάνονται ποτέ…!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις