Lifestyle

Το έξυπνο τρικ για να ξεπαγώσετε γρήγορα οποιοδήποτε κρέας

Αρκετά άτομα συνηθίζουν να αφήνουν το κρέας στον πάγκο της κουζίνας τους για να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τακτική είναι λανθασμένη, δεδομένου ότι τα μικρόβια καιροφυλακτούν, πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα έξυπνο τρικ προκειμένου να ξεπαγώσετε γρήγορα το κρέας, ώστε να το προετοιμάσετε για το μαγείρεμα.

Βάλτε σ’ ένα κατσαρολάκι νερό και αφήστε το μέχρι να ζεσταθεί και να σχηματιστούν οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο του σκεύους.

Στην συνέχεια, τοποθετήστε το κρέας σε πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο.

Βυθίστε το κατεψυγμένο κρέας στο νερό και χαμηλώστε το μάτι της κουζίνας. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια κρέατος, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπαγώσουν.

Στην συνέχεια, καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι.

Μέσα σε περίπου 15 λεπτά, το κρέας σας θα έχει ξεπαγώσει. Την ίδια μέθοδο μπορείτε, βέβαια, να ακολουθήσετε και για το κοτόπουλο, το οποίο χρειάζεται περίπου 12 λεπτά για να ξεπαγώσει. 

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αφήσετε το κρέας στο ζεστό νερό για αρκετή ώρα.

Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα