Σάββατο, 10 Αυγ.
34oC Αθήνα

Το εμβληματικό κάστρο Σαμπόρ στη Γαλλία μετατρέπεται σε πίστα για ΒΜΧ 

Το εμβληματικό κάστρο Σαμπόρ στη Γαλλία μετατρέπεται σε πίστα για ΒΜΧ 

Με το Παρίσι να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του αθλητικού κόσμου, η συνηθισμένη καλοκαιρινή πολυκοσμία της χώρας έχει μετατοπιστεί, αφήνοντας μερικά από τα πιο ιστορικά μέρη της Γαλλίας απροσδόκητα ήρεμα.

Αυτή η απρόσμενη ησυχία έχει προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό για τον αθλητή των δοκιμασιών BMX Τομόμι Νισικούμπο, ο οποίος έχει εκμεταλλευτεί τη στιγμή για να εξερευνήσει το ιστορικό κάστρο Σαμπόρ, που βρίσκεται μόλις δύο ώρες από το Παρίσι, για ένα πρότζεκτ με τίτλο “Red Bull Stealth Mode”.

Αναδεικνύοντας ένα Αναγεννησιακό Αριστούργημα: Ο Νισικούμπο προσθέτει ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας στο εμβληματικό Κάστρο Σαμπόρ, ένα αρχιτεκτονικό θαύμα του 16ου αιώνα που παραγγέλθηκε από τον Φραγκίσκο Α’, γνωστό για τον συνδυασμό αμυντικών δομών και αναγεννησιακής κομψότητας.

Συνδέοντας τον Αθλητισμό με την Ιστορία: Το Σαμπρόρ ένα αριστούργημα της γαλλικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα, που χτίστηκε από τον Φραγκίσκο Α’. Γνωστό για τον ιδιαίτερο συνδυασμό αμυντικών δομών και αναγεννησιακής κομψότητας, το κεντρικό κτίριο του Σαμπόρ, οι μεγαλοπρεπείς πύργοι του, η διπλή ελικοειδής σκάλα του, που πιθανώς επηρεάστηκε από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, και η περίτεχνα σκαλισμένη πρόσοψή του έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, αποτελώντας τώρα το σκηνικό για την τελευταία εμφάνιση του Νισικούμπο.

Μέσα στη μεγαλοπρέπεια του Σαμπόρ, ο Νισικούμπο διασχίζει τους εκτεταμένους κήπους, τα ήρεμα κανάλια και τις επιβλητικές αίθουσές του, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο στο πέρασμά του. Η εμφάνισή του δεν είναι μόνο μια απόδειξη του εξαιρετικού του ταλέντου, αλλά και ένας εντυπωσιακός συνδυασμός ιστορικής κομψότητας και σύγχρονου αθλητισμού. Το κάστρο, συχνά γεμάτο από τουρίστες που θαυμάζουν τη λαμπρή αρχιτεκτονική του, τώρα γίνεται μέρος μιας νέας αφήγησης.

Ο Νισικούμπο, 32 ετών, βρίσκει μια συμβολική σύνδεση με το κάστρο, καθώς η ηλικία του αντικατοπτρίζει τη διάρκεια της βασιλείας του Φραγκίσκου Α’. Αυτή η συνένωση παρελθόντος και παρόντος προσθέτει ένα βάθος στην εμφάνισή του, καθιστώντας την περισσότερο από μια επίδειξη δεξιοτήτων BMX, αλλά μια γέφυρα ανάμεσα στους αιώνες.

Από μικρή ηλικία, ο Νισικούμπο έλκεται από την ποδηλασία δοκιμών, εμπνευσμένος από τον θρυλικό Ντάνι ΜακΆσκιλ. Μέχρι τα 12 του χρόνια, είχε ήδη αρχίσει να μαθαίνει μόνος του μέσω αδιάκοπης εξάσκησης και παρακολουθώντας αμέτρητα βίντεο.

Σήμερα, είναι δύο φορές πρωταθλητής ποδηλασίας δοκιμών της Ιαπωνίας, με δημιουργικά βίντεο πρότζεκτ που έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο YouTube, παρουσιάζοντας την καινοτόμο προσέγγισή του στην ποδηλασία και την αφήγηση.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις