Site icon NewsIT

Τζένη Καρέζη: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τον θάνατό της

26.07.2024 | 11:21
Τζένη Καρέζη: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τον θάνατό της

Σαν σήμερα (26.07.2024) το 1992, η σπουδαία Τζένη Καρέζη έφυγε απο τη ζωή μετά τη μάχη της με τον καρκίνο. Η Φίνος Φιλμ ανέβασε ένα βίντεο – αφιέρωμα προς τιμήν της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού.

Μία από τις δημοφιλέστερες και σπουδαιότερες προσωπικότητες του Ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή πριν 32 χρόνια. Η Τζένη Καρέζη υπήρξε ένα από τα εμπορικότερα και πιο ακριβοπληρωμένα ονόματα της εποχής της. Είχε απίστευτο ταλέντο και άπλετη ομορφιά που έμειναν στην ιστορία. Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα την τίμησε σήμερα η Φίνος Φιλμ με ένα βίντεο στο Instagram.

«Η Τζένη Καρέζη είχε το χάρισμα να σε μαγνητίζει με ένα βλέμμα, χωρίς ποτέ να νιώσεις άβολα. Ίσως να μην έχει υπάρξει άλλη γυναίκα ηθοποιός του ελληνικού σινεμά που να συνδύαζε τόσο φυσικά το νάζι με την επιτομή της κομψότητας.

Έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα το 1992 και την θυμόμαστε (μπορούμε άλλωστε να την ξεχάσουμε;) μέσα από το τραγούδι «Το Σαραβαλάκι μου» σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Αλέκου Σακελλάριου, που ερμηνεύει η ίδια, παρέα με τους Πέτρο Κυριακό, Αλέκο Τζανετάκο και Γιάννη Μαλούχο με τη φωνή του Μανώλη Καναρίδη, στην ταινία «Η Νύφη το’σκασε» το 1962», έγραψε η Φίνος Φιλμ στη λεζάντα της συγκινητικής ανάρτησης.

Η ηθοποιός Τζένη Καρέζη γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1934 στην Αθήνα. Tο πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη. Διαγνώστηκε με καρκίνο τη θεατρική χρονιά 1988-89 όταν έπαιζε στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, μαζί με τον σύζυγό της, Κώστα Καζάκο. Οι παραστάσεις διακόπηκαν και η ηθοποιός ταξίδεψε στο εξωτερικό για εξετάσεις.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version