Site icon NewsIT

Τζουν Σκουίμπ: Τα κατάφερε και έγινε πρωταγωνίστρια στα 94 της χρόνια

15.07.2024 | 14:30
Τζουν Σκουίμπ: Τα κατάφερε και έγινε πρωταγωνίστρια στα 94 της χρόνια

epa11403178 June Squibb attends the premiere of 'Inside Out 2' at El Capitan Theatre in Los Angeles, California, USA, 10 June 2024. EPA/ALLISON DINNER

Τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά από 70 χρόνια καριέρας, κέρδισε επάξια η υποψήφια για Όσκαρ Τζουν Σκουίμπ, στη νέα διασκεδαστική ταινία «Thelma».

Στα 94 της χρόνια, η Τζουν Σκουίμπ θα υποδυθεί στην ταινία την 93χρονη Θέλμα Ποστ που πέφτει θύμα τηλεφωνικής απάτης και δίνει σε έναν νεαρό που παρίστανε τον εγγονό της, 10.000 ευρώ.

Στόχος της Θέλμα γίνειται πλέον να βρει τον επιτήδιο που την εκμεταλλεύτηκε και να πάρει την εκδίκησή της.

Η ταινία που θα ξεκινήσει να παίζει στους κινηματογράφους στις 19 Ιουλίου 2024, τα έχει όλα: όπλα, εκρήξεις και ακροβατικά τα οποία «βασίζονται» σε ηλεκτρικά σκούτερ, αναφέρει ο Guardian.

Το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από μία αληθινή εμπειρία που είχε η γιαγιά του συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζος Μαργκόλιν.

THELMA - Official Trailer (Universal Pictures)

Όταν η Τζουν Σκουίμπ διάβασε το σενάριο, κατάλαβε πως έπρεπε να κάνει όλα τα ακροβατικά μόνη της.

«Έχω περισσότερη σιγουριά στη σωματική μου κατάσταση από ό,τι πολλοί άνθρωποι και σκέφτηκα ότι η βόλτα με το σκούτερ θα ήταν πολύ διασκεδαστική» δήλωσε.

Το πρόγραμμα της ήταν εξανλητικό αλλα η ίδια παρέμεινε λαμπερή και γεμάτη κέφι.

Η ίδια υποστηρίζει πως έχει άριστη υγεία, αν και «θα έπρεπε να κάνω περισσότερο πιλάτες επειδή είχα ένα τόσο τρελό πρόγραμμα. Έκανα μία ώρα την εβδομάδα με έναν γυμναστή και είδα τεράστια διαφορά. Είμαι σε καλή φόρμα».

Μέχρι και φέτος η ηθοποιός έπαιζε μικρούς ρόλους ενώ είχε δανείσει και την φωνή της στη «Νοσταλγία» από το Inside Out 2».

Στην ερώτηση αν έχει επιθυμήσει μεγαλύτερους ρόλους, ανέφερε: «Ποτέ. Έκανα ακριβώς τις δουλειές που ήθελα να κάνω. Δεν υπήρξε ποτέ αυτό το συναίσθημα».

Η Τζουν Σκουίμπ γεννήθηκε το 1929 και από πάντα δήλωνε «ηθοποιός».

«Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να κάνω κάτι άλλο. Κάθε ρόλος είναι για μένα μια ευκαιρία να γίνω καλύτερη, να μάθω κάτι» σημείωσε.

Η υποψήφια για Όσκαρ, μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας «Eleanor the Great» στην οποία υποδύεται μία 90χρονη που επιστρέφει στη Νέα Υόρκη μετά από πολλά χρόνια.

Ήταν για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σκάρλετ Γιόχανσον (Scarlett Johansson), την οποία η Σκουίμπ περιγράφει «λαμπερή και έξυπνη».

Σύμφωνα με τον Guardian, η ταινία «Thelma» «βγαίνει» στους κινηματογράφους στις 19 Ιουλίου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version