Κυριακή, 1 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Βάιολετ Γκάρνερ: Η κόρη του Μπεν Άφλεκ και της Τζένιφερ Γκάρνερ ζητά να επανέλθουν οι μάσκες και διχάζει

Βάιολετ Γκάρνερ: Η κόρη του Μπεν Άφλεκ και της Τζένιφερ Γκάρνερ ζητά να επανέλθουν οι μάσκες και διχάζει
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να επανέλθουν οι μάσκες ζήτησε η 18χρονη κόρη του Μπεν Άφλεκ και της Τζένιφερ Γκάρνερ, Βάιολετ σε μια παθιασμένη ομιλία αποκαλύπτοντας πώς προσβλήθηκε από μια «μετα-ιική πάθηση».

Η κόρη του Μπεν Άφλεκ και της Τζένιφερ Γκάρνερ, απαίτησε την επιβολή της μάσκας στα νοσοκομεία και ζήτησε να σταματήσουν όλες οι «απαγορεύσεις για χρήση μάσκας» κάνοντας μία έκκληση προς το διοικητικό όργανο της κομητείας του Λος Άντζελες.

Η 18χρονη, επικαλούμενη την εμπειρία της από τη νόσησή της από «μετα-ιική κατάσταση» το 2019, κάλεσε το συμβούλιο των εποπτών της κομητείας του Λος Άντζελες «να αντιμετωπίσει το σύνδρομο long COVID» ενισχύοντας τις προστασίες που ίσχυαν στην πανδημία στα νοσοκομεία και τα κυβερνητικά κτίρια.

«Απαιτώ να υπάρχουν διαθέσιμες μάσκες, φιλτράρισμα του αέρα και υπεριώδες φως Far-UVC (σσ απενεργοποιεί τους αερομεταφερόμενους ανθρώπινους κορονοϊούς) σε κυβερνητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των φυλακών και των κέντρων κράτησης, και να δοθούν εντολές για μάσκες στις ιατρικές σχολές της κομητείας» δήλωσε η Βάιολετ, η οποία συχνά εμφανίζεται με μάσκα.

Ακόμα κάλεσε την κομητεία του Λος Άντζελες να αντιταχθεί στις απαγορεύσεις μάσκας για οποιονδήποτε λόγο γιατί πια «δεν μας κρατούν ασφαλείς». 

Η έκκλησή της έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο Δρ Άντονι Φάουτσι παραδέχτηκε ότι οι περιορισμοί που έθεσε σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του lockdwon δεν έκαναν πολλά για να «επιβραδύνουν την εξάπλωση» της COVID.

Η Violet υποστήριξε ακόμα ότι τα μέτρα κατά της μάσκας καθιστούν «τα ευάλωτα μέλη της κοινότητάς μας λιγότερο ασφαλή».

Περιέγραψε επίσης λεπτομερώς την εμπειρία της να προσβληθεί από «μια μετα-ιική πάθηση» το 2019 και δήλωσε ότι «είδε από πρώτο χέρι ότι η ιατρική δεν έχει πάντα απαντήσεις στις συνέπειες ακόμη και μικρών ιών».

Διχασμένα τα social media

Η ομιλία της 18χρονης δίχασε το κοινό των social media, σύμφωνα με την Dailymail, με ορισμένους να την αποκαλούν «θαρραλέα» και άλλους ως «εντελώς παραπλανημένη».

«Περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε » έγραψε ένας χρήστης του X. «Η Violet Affleck προσβλήθηκε από μετα-ιική πάθηση *πριν* από την πανδημία, το 2019, και η οικογένειά της ΑΚΟΜΑ δεν φοράει μάσκα γύρω της;!!!»

«Πόσες φορές την έχουμε δει με την οικογένειά της, & είναι η μόνη με μάσκα; Θεέ μου, τι παρωδία» έγραψε ένας άλλος.

Κάποιος επανέλαβε: «Αυτό το παιδί Violet Affleck είναι εντελώς παραπλανημένο. Ακόμα φοράει μάσκα. Οι μάσκες δεν λειτούργησαν ποτέ, αλλά στο αποκορύφωμα του φόβου της COVID, μπορεί να είχε τη δικαιολογία ότι οι άλλοι φορούν μία».

Ένας χρήστης του X κατηγόρησε ακόμη την έφηβη ότι «εξαπατά το κοινό της» υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «πολλές φωτογραφίες και βίντεο που τη δείχνουν να ΜΗΝ φοράει μάσκα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία».

Ένας άλλος διερωτήθηκε: «Υπάρχουν απαγορεύσεις μάσκας; Υπάρχει κάτι τέτοιο».

Ωστόσο, πολλοί χρήστες του X εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην έφηβη, λέγοντας ότι είναι «ήρωας» και «έξυπνο παιδί».

«Στα 18 της έχει περισσότερο θάρρος από ό,τι θα έχουν κάποιοι άνθρωποι σε ολόκληρη τη ζωή τους» έγραψε κάποιος.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις