Πέμπτη, 8 Αυγ.
34oC Αθήνα

Χρήστος Νικολόπουλος: Σε δύο γενιές θα ρωτάς ποιος είναι ο Αργυρός και δεν θα ξέρουν

Χρήστος Νικολόπουλος: Σε δύο γενιές θα ρωτάς ποιος είναι ο Αργυρός και δεν θα ξέρουν
Φωτογραφία NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

“Κάνουν κύκλους τα πράγματα, μόνο που ο κύκλος αυτός φοβάμαι πως δεν θα περιλαμβάνει το λαϊκό τραγούδι που εμείς υπηρετήσαμε” δήλωσε ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος έδωσε συνέντευξη στο Enjoy και στη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου και μίλησε για τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν στη μουσική βιομηχανία στη σύγχρονη εποχή.

Υπάρχουν είδη που δεν αντέχετε ν’ ακούσετε; Πως σας φαίνεται, ας πούμε, η τραπ σκηνή που είναι τόσο δημοφιλής στη νεολαία;

Έχουν μεγάλη δημοφιλία αυτά τα παιδιά, όντως, αλλά μην ξεχνάς πως πρόκειται για λαϊκά παιδιά. Είναι παιδιά από γειτονιές που κάνουν ένα συγκρότημα και αναδεικνύονται. Πιστεύω πως κάποιοι θα διακριθούν. Η γνώμη μου είναι πως πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι χρειάζεται να αλλάξουν λίγο τον στίχο τους, καθώς είναι επιθετικός, ενίοτε και υβριστικός.

Ορισμένοι μάλιστα το έχουν κιόλας. Εγώ έχω και φίλους, καλλιτέχνες του είδους, όπως τον Νικόλα Θανάσιμο, που είναι πολύ καλός. Αν εμπλουτίσουν λίγο τον στίχο τους, νομίζω ότι θα έχουν κάποια αντοχή. Διαφορετικά είναι ένας είδος που θεωρώ ότι θα περάσει.

Πως βλέπετε τα καλλιτεχνικά «παντρέματα» διαφορετικών ειδών μουσικής;

Οι σημερινοί τραγουδιστές κάνουν τα πάντα για να ξεχωρίσουν. Σε αυτό το πλαίσιο τα βλέπω σαν μια τέτοια προσπάθεια. Καθένας κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι θεωρεί πως του ταιριάζει. Από τότε που καθιερώθηκαν τα social media, οι περισσότεροι στηρίζονται σε αυτά. Να φανταστείτε πως υπάρχουν πολλοί από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες που δεν πάνε καν στις τηλεοράσεις, στηρίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νομίζω έτσι θα πάει για πολλά χρόνια και οι επόμενες γενιές θα αναγνωρίζουν μόνο καλλιτέχνες που θα προβάλλονται από τα social media. Σήμερα είναι τοπ ο Αργυρός, ο Οικονομόπουλος και ο Βέρτης, πολύ καλοί τραγουδιστές, ο Οικονομόπουλος μάλιστα έχει και λαϊκή χροιά.

Μην εκπλαγείτε όμως αν σε δυο, τρεις γενιές από τώρα οι νέοι πλέον δεν θα τους ξέρουν καν. Θα τους ρωτάς ποιος είναι ο Αργυρός και δεν θα ξέρουν. Θα ξέρουν μια Μαριάννα που βγήκε από το Youtube, πήγε στην Eurovision, η οποία θα ασχολείται με ένα άλλος μουσικό είδος, όπως η κοπέλα που μας εκπροσώπησε φέτος, η Μαρίνα Σάττι.

Κάνουν κύκλους τα πράγματα, μόνο που ο κύκλος αυτός φοβάμαι πως δεν θα περιλαμβάνει το λαϊκό τραγούδι που εμείς υπηρετήσαμε.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις