Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Χρυσές Σφαίρες: Τελετή απονομής για λίγους με αυστηρά μέτρα και χωρίς κανάλι μετάδοσης

Χρυσές Σφαίρες: Τελετή απονομής για λίγους με αυστηρά μέτρα και χωρίς κανάλι μετάδοσης
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Οι Χρυσές Σφαίρες θα είναι και φέτος αναγκαστικά προσαρμοσμένες στις συνθήκες του κορονοϊού, με την τελετή απονομής να πραγματοποιείται την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, όπου θα τιμηθούν ταινίες και σειρές που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά.

Η τελετή απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες θα διεξαχθεί στον παραδοσιακό της χώρο ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά για να θυμίζουν τα προηγούμενα λαμπερά χρόνια των απονομών καθώς δεν θα υπάρχει κοινό ενώ δεν υπάρχει ακόμα το μέσο που θα προβάλλει ζωντανά την τελετή.

Η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (Hollywood Foreign Press Association – HFPA)θα φιλοξενήσει την 79η ετήσια απονομή των Χρυσών Σφαιρών την ερχόμενη Κυριακή και δημοσίευσε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση.

Χωρίς κοινό με «επιλεγμένους» καλεσμένους

Λόγω της ταχείας μετάδοσης και κυριαρχίας της μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ, το κοινό και οι υποψήφιοι θα απουσιάζουν από την απονομή των βραβείων της Κυριακής και στην αίθουσα θα βρίσκονται μόνο «επιλεγμένα μέλη και χορηγοί» όταν ανακοινώνονται τα βραβεία, σύμφωνα με την διοργανώτρια επιτροπή.

Τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά, αφού οι παρευρισκόμενοι πρέπει να έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς και να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR 48 ωρών, ενώ θα τηρηθούν και όλα τα άλλα απαραίτητα μέτρα, όπως μάσκες και κοινωνική απόσταση.

Δεν θα υπάρχει κόκκινο χαλί, ενώ δεν έχουν προκληθεί μέσα ενημέρωσης.

Θα μεταδοθούν ζωντανά;

Παραδοσιακά, το NBC ήταν αυτό που κάλυπτε και μετέδιδε ζωντανά τις Χρυσές Σφαίρες ωστόσο φέτος το δίκτυο δεν θα το κάνει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ποικιλομορφίας στη σύνθεση της επιτροπής. Η HFPA αποτελείται από 87 δημοσιογράφους που καθορίζουν τους υποψηφίους και τους νικητές των Χρυσών Σφαιρών κάθε χρόνο.

Η HFPA έκανε από τότε ενημερώσεις και αναθεωρήσεις για να γίνει πιο περιεκτικό αφού αντιμετώπισε μποϊκοτάζ στο Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένου του Τομ Κρουζ, ο οποίος επέστρεψε και τα τρία βραβεία Χρυσής Σφαίρας.

Σε προηγούμενο δελτίο Τύπου, η ένωση είπε: «Τους τελευταίους οκτώ μήνες, η HFPA έχει αναθεωρήσει πλήρως το καταστατικό του, εφαρμόζοντας σαρωτικές αλλαγές από πάνω προς τα κάτω που αφορούν την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας, τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη, τη διακυβέρνηση, τη συμμετοχή και πρόσφατα, το HFPA αποδέχτηκε τη μεγαλύτερη και πιο διαφορετική ομάδα μέχρι σήμερα με 21 νέα μέλη, τα οποία είναι όλα ψηφοφόροι για πρώτη φορά στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών».

Μετά την αποκάλυψη των υποψηφίων τον Δεκέμβριο, το Χόλιγουντ παρέμεινε ως επί το πλείστον σιωπηλό, με μόνο μερικά αστέρια να αντιδρούν στην ανακοίνωση ενώ τελικά το HFPA δεν έχει ανακοινώσει εάν η τελετή των βραβείων θα μεταδοθεί ζωντανά από κάποιο δίκτυο ή όχι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις