Site icon NewsIT

14+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την αγαπημένη σειρά «Grey’s Anatomy»

25.08.2024 | 09:31
14+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την αγαπημένη σειρά «Grey’s Anatomy»

Host Anthony Anderson introduces the cast from Grey's Anatomy during the 75th Primetime Emmy Awards on Monday, Jan. 15, 2024, at the Peacock Theater in Los Angeles. (AP Photo/Chris Pizzello)

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Grey’s Anatomy  έχει φανατικούς θαυμαστές σ’ όλο τον κόσμο, ακόμη και στην χώρα μας, διανύοντας την 20η σεζόν.

Μάλιστα, θεωρείται η πιο επιτυχημένη και μακροβιότερη ιατρική σειρά όλων των εποχών, καθώς, εκτός από το γεγονός ότι έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων (Χρυσές Σφαίρες, βραβεία Emmy), συνεχίζει απτόητη την προβολή της, ξεπερνώντας ακόμη και την αντίστοιχη σειρά «Στην Εντατική» (1994-2009)

Μερικοί παρακολουθούν ανελλιπώς την τηλεοπτική σειρά, ενώ κάποιοι άλλοι είναι πολύ πιθανό να έχουν παρακολουθήσει μερικά επεισόδια, κάνοντας ζάπινγκ, προτού πέσουν για ύπνο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν 15 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για την ιατρική σειρά που κράτα αμείωτο το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Υπήρχαν τρεις προτάσεις για τον αρχικό τίτλο

Οι παραγωγοί της σειράς είχαν πρόθεση να αλλάξουν τον αρχικό τίτλο, ο οποίος, τελικά επικράτησε. Οι ιδέες που είχαν πέσει στο τραπέζι για την σειρά ήταν «Γιατροί», «Χειρουργοί» ακόμη και «Επιπλοκές».

Ο τίτλος της σειράς βασίζεται σε ιατρικό βιβλίο

Ο τίτλος της σειράς προέκυψε από το κλασικό ιατρικό βιβλίο για την ανατομία του ανθρώπινου σώματος «Gray’s Anatomy», που έγραψε ο Henry Gray (1858) και της χειρουργού δρ. Meredith Grey, που υποδύεται η Ellen Pompeo.

Πότε προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο

To πρώτο επεισόδιο της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς προβλήθηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, στις 27 Μαρτίου 2005.

Πως γεννήθηκε η ιδέα για την σειρά

Η δημιουργός και σεναριογράφος της σειράς, Shonda Rhimes αποκάλυψε ότι η ιδέα για την σειρά γεννήθηκε μετά από συζήτηση που είχε με μια γιατρό, η οποία, παραπονιόταν πόσο δύσκολη υπόθεση ήταν για εκείνη να ξυρίσει τα πόδια της στο μπάνιο του νοσοκομείου.

Πώς έγιναν οι επιλογές των ρόλων

H Shonda Rhimes δεν έγραφε σημειώσεις για τα σωματικά χαρακτηριστικά των χαρακτήρων. Αντίθετα, άφησε τους ηθοποιούς να δοκιμάσουν διαφορετικούς ρόλους στην οντισιόν, για να επιλέξει ποιος ταιριάζει καλύτερα για την κάθε θέση.

Η μόνη εξαίρεση με συγκεκριμένα σωματικά χαρακτηριστικά

Υπήρχε μια εξαίρεση, βέβαια, σχετικά με την δρ. Baily, που ζητούσε μια μικροκαμωμένη ηθοποιό με σγουρά και ξανθά μαλλιά. Τελικά, τον ρόλο πήρε η Chandra Wilson χάρη στην συγκλονιστική της ερμηνεία κατά την διάρκεια της ακρόασης.

Η έμπνευση για την δρ. Miranda Baily

Η Rhimes εμπνεύστηκε τον ρόλο της δρ. Miranda Baily εν μέρει από την μητέρα της, που είναι ρεαλίστρια.

Ο ρόλος που αρνήθηκε η Sandra Oh

Η Sandra Oh κλήθηκε αρχικά να περάσει από οντισιόν για να υποδυθεί την Miranda Bailey, αλλά δεν ήθελε τον συγκεκριμένο ρόλο. Αντ’ αυτού προτίμησε να ενσαρκώσει την Cristina Yang, θεωρώντας ότι είναι πιο απαιτητικός ρόλος.

H Jessica Capshaw πέρασε τρεις φορές από οντισιόν

Η ηθοποιός Jessica Capshaw, η οποία υποδύεται την δρ. Arizona Robbins, χρειάστηκε να περάσει από οντισιόν τρεις φορές για να πάρει ένα ρόλο στην σειρά. Αρχικά, πέρασε από οντισιόν για τη νοσοκόμα Rose και μετά για τη Sadie προτού καταλήξει στον συγκεκριμένο ρόλο της χειρουργού.

H ηθοποιός που συμμετείχε στo spin- off

Ο αρχικός σχεδιασμός για την ηθοποιό Kate Walsh, που υποδύεται την δρ. Addison Montgomery ήταν να συμμετέχει σε μερικά επεισόδια, όμως, τελικά, ο ρόλος της συνεχίστηκε, αφού συμμετείχε και στo spin- off της σειράς, με τίτλο «Private Practice»

O ηθοποιός που είχε περάσει οντισιόν για την σειρά «Ηouse MD»

Προτού παίξει στην εν λόγω σειρά, ο ηθοποιός Patrick Dempsey, που υποδύεται τον δρ. Derek Shepherd είχε περάσει από οντισιόν για τον ρόλο του δρ. House, που τελικά πήρε ο Hugh Laurie.

Το παρατσούκλι «McDreamy»

O δρ. Derek Shepherd είναι επίσης γνωστός στην σειρά με το παρατσούκλι «McDreamy», λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης και ομορφιάς. Η Shonda Rhimes αποκάλυψε ότι το παρατσούκλι για τον ηθοποιό «βγήκε» κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και παρέμεινε και για τον γιατρό, που υποδύεται.

Μερικά περιστατικά βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα

Μερικά από τα περιστατικά που προβάλλονται στην σειρά, όπως το κορίτσι που δεν μπορούσε να νιώσει πόνο, βασίζονται σε πραγματικά ιατρικά γεγονότα.

Έχουν χρησιμοποιηθεί αληθινά όργανα ζώων

Οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν αληθινά όργανα ζώων για να κάνουν τις πιο αυθεντικές τις σκηνές μέσα στα χειρουργεία.

Το τηλέφωνο για την ενδοοικογενειακή βία

Οι τίτλοι των επεισοδίων της σειράς προέρχονται από τραγούδια, εκτός από το ένατο επεισόδιο του 14ου κύκλου, που φέρει τον τίτλο «1-800-799-7233», που είναι ο αριθμός για καταγγελίες για περιστατικά που αφορούν σε ενδοοικογενειακή βία.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version