Παρασκευή, 30 Αυγ.
31oC Αθήνα

Eurovision 2025: Στη Βασιλεία της Ελβετίας ο διαγωνισμός τραγουδιού

Eurovision 2025: Στη Βασιλεία της Ελβετίας ο διαγωνισμός τραγουδιού
Φωτογραφία: Reuters/Leonhard Foeger

Η Ελβετία ήταν η μεγάλη νικήτρια της Eurovision για το 2024 και θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά.

Σήμερα (30.08.2024) μάλιστα έγινε γνωστό ότι η Βασιλεία, η μεγάλη μητρόπολη του Ρήνου στην Ελβετία, επελέγη για να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2025, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού στον κόσμο΄.

Η Ελβετία κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό με τον non-binary καλλιτέχνη Nemo. Η Βασιλεία, κέντρο χημικών και φαρμακευτικών βιομηχανιών αλλά και του πολιτισμού με πολλά μουσεία διεθνούς φήμης, προτιμήθηκε από τη Γενεύη, τη μοναδική άλλη πόλη που ήταν υποψήφια στην τελική φάση βάσει των κριτηρίων, που περιλαμβάνουν μεταφορικές διασυνδέσεις, ξενοδοχειακή χωρητικότητα και ασφάλεια.

Άλλα κριτήρια είναι οι διαθέσιμες αίθουσες, η βιωσιμότητα και ο τρόπος διάθεσης αποβλήτων, καθώς και η εμπειρία στη φιλοξενία εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

«Συγχαρητήρια στη Βασιλεία», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι Ρέτο Πέριτς και Μόριτς Στάντερ, οι δύο εκτελεστικοί παραγωγοί του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC).

«Προβλέπουμε στη συνεργασία μαζί σας ώστε να καταστήσουμε τον ESC μια αξέχαστη εμπειρία για τον καθένα».

Ο τελικός, τον οποίο φέτος παρακολούθησαν 163 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Μαΐου.

Στη Βασιλεία οι αρχές έχουν πει πως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην αίθουσα St Jakobshalle, που μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 φαν της Eurovision.

Εκτός από τη Γενεύη, άλλες υποψήφιες πόλεις –η Ζυρίχη και μια κοινή υποψηφιότητα της Βέρνης και της γενέτειρας του Nemo Μπίελ– δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση της επιλογής.

Media Τελευταίες ειδήσεις