Media

Extrapolations: Νέα σειρά με τις Μέριλ Στριπ και Σιένα Μίλερ εξερευνά τις χαοτικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Στην κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της στην ανθρωπότητα εστιάζει η νέα δραματική σειρά «Extrapolations». Η σειρά της Apple TV έκανε πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου και παρουσιάζει ιστορίες με διάφορους χαρακτήρες που συνδέονται όλοι με τη ζωή σε έναν κόσμο του κοντινού μέλλοντος. 

Κατά κάποιο τρόπο, η σειρά «Extrapolations» είναι ένα οικολογικό θρίλερ, καθώς απεικονίζει έναν πλανήτη στο χείλος της περιβαλλοντικής κρίσης, όπου τα συνηθισμένα ανθρώπινα όντα πολεμούν όλο και πιο εχθρικά στοιχεία και έναν κακό μεγιστάνα της τεχνολογίας που επιδιώκει να καταλάβει τον κόσμο. Η ανθολογία παρουσιάζει ιστορίες με διάφορους χαρακτήρες που συνδέονται όλοι με τη ζωή σε έναν κόσμο του κοντινού μέλλοντος που αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

Ο σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς, Σκοτ Ζ. Μπερνς είναι περισσότερο γνωστός από την ταινία του «Contagion» του 2011, το δραματικό ιατρικό θρίλερ για την κρίση που προκαλείται από έναν ευρέως διαδεδομένο ιό, το οποίο αποδείχθηκε απίστευτα επίκαιρο σχεδόν μια δεκαετία αργότερα λόγω της πρόσφατης πανδημίας της Covid-19.

Στη σειρά που έκανε πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου ο Κιτ Χάρινγκτον είναι ο Νίκολας Μπίλτον, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που προσπαθεί να «αναπτύξει τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε» και ο Έντουαρντ Νόρτον είναι ο Τζόναθαν Σόπεν επιστήμονας που επιδιώκει να ενημερώσει τον Λευκό Οίκο για την κλιματική αλλαγή.

Δείτε το trailer: 

Στη σειρά εμφανίζονται πολλοί γνωστοί σταρ του κινηματογράφου, μεταξύ άλλων οι Μέριλ Στριπ, Σιένα Μίλερ, Νταϊάν Λέιν, Φόρεστ Γουίτακερ και Μάθιου Ρις.

Η σειρά «Extrapolations» καλύπτει μια αξιοσημείωτη έκταση του Πλανήτη, διασχίζει τον κόσμο από την Ουάσιγκτον, μέχρι την Ανταρκτική και τη Μέση Ανατολή και καταγράφει τις επιπτώσεις ενός άνευ προηγουμένου κατακλυσμού στην τεχνολογία, τη γεωπολιτική, την οικονομία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρει το Time.

«Υπάρχουν ήδη πλημμύρες και πυρκαγιές και λιμοί που συνδέονται με την ξηρασία. Το ερώτημα που ήθελα να εξερευνήσω και πάνω στο οποίο οι επιστήμονες με τους οποίους μίλησα εξέφρασαν τη γνώμη τους ήταν “πόσο μακριά πρέπει να φτάσει, προτού αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή με την ανθρώπινη αλλαγή και να τη σταματήσουμε;”» τόνισε σε συνέντευξή του στην αρθρογράφο Μισέλ Νόρις ο Σκοτ Ζ. Μπερνς.

«Όταν δημιουργείς έναν ορίζοντα γεγονότων πολύ μακριά στο μέλλον, είναι πολύ εύκολο για τους ανθρώπους να πουν “δεν είναι η ζωή μου, αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχώ”. Θέλαμε να φέρουμε τον ορίζοντα γεγονότων πολύ πιο κοντά στους ανθρώπους… εάν είσαι νεότερος και βλέπεις τη σειρά, θα ζήσεις τα περισσότερα από αυτά που παρουσιάζονται στη σειρά» εξήγησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Media: Περισσότερα άρθρα