Site icon NewsIT
14:12 | 13.05.24

Slimane: Από το «Voice» στην Eurovision – Ο Γάλλος που καθήλωσε τραγουδώντας a capella μακριά από το μικρόφωνο

Slimane: Από το «Voice» στην Eurovision – Ο Γάλλος που καθήλωσε τραγουδώντας a capella μακριά από το μικρόφωνο
Newsit Newsroom

Slimane, ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision 2024 στάθηκε μερικά μέτρα μακριά από το μικρόφωνο, τραγούδησε και με την φωνή του έκανε όλο το Μalmo Arena να ανατριχιάσει.

Και μπορεί ο Ελβετός Nemo με το τραγούδι του «The Code», ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού, να κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο της Eurovision αλλά ολοι σήμερα συζητάνε για τον Γάλλο Slimane και την αισθαντική μπαλάντα του «Mon Amour» που εκπροσώπησε τη Γαλλία και κατέκτησε την 4η θέση.

Οι φωνητικές του δυνατότητες δεν χωρούν αμφισβήτηση. Σήμερα πολλοί βλέπουν στο πρόσωπο του Slimane τον νικητή της φετινής Eurovision. Κι όχι άδικα…

Υπέροχη φωνή, καθηλωτική σκηνική παρουσία, συγκλονιστική ερμηνεία. 

Ο Slimane Nebchi είναι 34 ετών και κατάγεται από την Αλγερία. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1989 στο Σελ του Σεν-ε-Μαρν της Γαλλίας και έχει αλγερινή καταγωγή από τους παππούδες του, οι οποίοι μετανάστευσαν στο Παρίσι.

Γνωστός από τη νίκη του στην 5η σεζόν του «The Voice» στη Γαλλία το 2016, ο Slimane εκτοξεύτηκε στα charts, με 3.000.000 μηνιαίους ακροατές στο Spotify και πάνω από 2.000.000 πωλήσεις άλμπουμ

Vitaa – A Fleur de Toi | Slimane Nebchi | The Voice France 2016 | Blind Audition

Τα τραγούδια του «Toi et moi», «Je n’y suis pour rien», «Salem» και «Amour Impossible. » είχαν αρκετή ανταπόκριση και αφού πέρασε από διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς, όπως το «Nouvelle Star» το 2009, το «X Factor» το 2011 και το «Encore une chance» το 2012 ήρθε η νίκη στο Voice. Το 2015 συμμετείχε στο γαλλικό μιούζικαλ Marie-Antoinette et le Chevalier de Maison-Rouge του Didier Barbelivien.

Μετά το Voice, ξεκίνησε μια εντυπωσιακή σόλο καριέρα και μετρά πάνω από 25 τραγούδια στο γαλλικό Chart Singles, συμπεριλαμβανομένου ενός Νο1 single.

Το «Mon Amour» με το οποίο κατέκτησε την 4η θέση στη Eurovision, γράφτηκε από τον ίδιο τον Slimane. Έχει μια κόρη, στην οποία και αφιέρωσε τη συμμετοχή του στη Eurovision.

Η εμφάνιση στη Eurovision

Το εύρος της φωνής του Slimane και η απλή συνοδεία πιάνου έκοψαν την ανάσα θεατών και τηλεθεατών στη φετινή Eurovision. Αρχικά ξαπλωμένος στο πάτωμα ντυμένος στα λευκά λέει το πρώτο μισό του τραγουδιού, αλληλεπιδρώντας έντονα με την κάμερα.

Στο τέλος του τραγουδιού, ο Slimane απομακρύνεται κάποια μέτρα από το μικρόφωνο και τραγουδά το τελευταίο ρεφρέν a capella, μέσα σε ένα σύννεφο καπνού.

Στο στάδιο δεν ακούγεται το παραμικρό. Όλοι έχουν μαγευτεί από το εύρος της φωνής του.

Ανάλογα συναισθήματα είχε προκαλέσει ο 34χρονος μουσικός και τραγουδιστής όταν ερμήνευσε το «Mon Amour» για πρώτη φορά ζωντανά στο France 2, στο «La soirée du 31 de Paris» κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου.

 

Το «Mon amour» είναι σε μουσική και στίχους των Slimane, Yaacov Salah και Meïr Salah.

Σύμφωνα με τον Slimane, το τραγούδι αποτελεί μια «επιστολή αγάπης στις ευρωπαϊκές καρδιές».

Μιλώντας για την επιλογή του να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο διαγωνισμό, ο ίδιος είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν:

«Οι πρώτες μου συναυλίες στα μπαρ της Πιγκάλ, μου φαίνονται σαν χθες. Θυμάμαι τον πατέρα μου να με πηγαίνει στο πρώτο μου κάστινγκ. Και μετά ήρθε το Voice και η συνάντησή μου με το κοινό, το υπέροχο κοινό που μου έδωσε τη δύναμη και την επιθυμία να αναλάβω μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας μου. Είναι μια τεράστια πηγή υπερηφάνειας. Μια πραγματική ευθύνη, επίσης. Τον Μάιο, θα τραγουδήσω μπροστά σε σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Θα τραγουδήσω για τους γονείς μου. Για την κόρη μου. Για τη Γαλλία. Και για εσάς, για εσάς για τους οποίους έγραψα αυτό το τραγούδι».

«Ενωμένοι από τη μουσική ναι, αλλά για την αγάπη, για την ειρήνη» είπε ο Slimane στέλνοντας το αντιπολεμικό του μήνυμα σταματώντας ξαφνικά να ερμηνεύει το τραγούδι του κατά τη διάρκεια της πρόβας στην Eurovision. 

Όσο για την ιδέα να απομακρυνθεί από το μικρόφωνο και να τραγουδήσει είπε ότι ήταν ιδέα του Zack Reece, του καλλιτεχνικού του διευθυντή. 

Συζητούσαν για την Eurovision και ο Zack Reece του είπε: «Πρέπει να κάνεις κάτι a capella».

Αρχικά ο Slimane ήταν διστακτικός αλλά συμφώνησε να το σκεφτεί. 

«Το ίδιο βράδυ πάμε στο Orphée, ένα μπαρ στο Παρίσι όπου δούλευε παλιά, και εκεί τραγούδησε χωρίς μικρόφωνο και ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος. Γύρισε και μου είπε: “είχες μία ιδιοφυή ιδέα”» θυμάται ο Zack Reece.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version