Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Vernon Subutex: Στο Cinobo Η πλήρης σειρά 9 επεισοδίων σε Α’ προβολή

Vernon Subutex: Στο Cinobo Η πλήρης σειρά 9 επεισοδίων σε Α’ προβολή

Βασισμένη στην καλτ τριλογία βιβλίων της Βιρζινί Ντεπάντ, η μίνι σειρά στο Cinobo, με πρωταγωνιστή τον πάντα εξαιρετικό Ρομέν Ντουρίς είναι μια τοιχογραφία της παρισινής κοινωνίας του σήμερα, αλλά κυρίως ένα γράμμα αγάπης και φόρος τιμής στη μουσική, στην κουλτούρα και στα χαμένα όνειρα της γενιάς των 90s.

Ο Βερνόν Σουμπουτέξ, ο άνεργος πρώην ιδιοκτήτης του θρυλικού δισκοπωλείου Revolver, εκδιώκεται από το διαμέρισμά του. Σε αναζήτηση για ένα μέρος για να μείνει, έρχεται σε επαφή με τους πρώην φίλους του από τον κόσμο της μουσικής τη δεκαετία του ’90.

Ένας από αυτούς είναι ο ροκ σταρ Αλέξ Μπλιτς, που πεθαίνει από υπερβολική δόση, αφήνοντας πίσω του τρεις μυστηριώδεις βιντεοκασέτες. Ο Βερνόν τα μαζεύει και γλιστράει ανώνυμα στην πόλη. Σύντομα γίνεται ο πιο καταζητούμενος άνδρας στο Παρίσι.

Οι χαρακτήρες

Ρομέν Ντουρίς (Euroflirt, Οι Αγώνες μας, Υπάρχουν Ακόμα Γελαστοί Τσιγγάνοι, Εξόριστοι, Ο Χτύπος που Έχασε η Καρδιά μου)
Βερνόν Σουμπουτέξ: Όταν το βινύλιο έσβησε, το θρυλικό δισκάδικο Revolver χρεοκόπησε, και ο Βερνόν, ο ιδιοκτήτης του, πέρασε από την ανεργία στο έλεος της πρόνοιας. Σήμερα, θύμα της παρακμής της δισκογραφικής βιομηχανίας, δεν έχει τίποτα. Οι ανέμελες μέρες έχουν περάσει προ πολλού και οι κακουχίες τον έχουν κάνει απόκληρο. Όταν του γίνεται έξωση από το διαμέρισμά του, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την απομόνωση και να επανασυνδεθεί με παλιούς φίλους που θα μπορούσαν να τον φιλοξενήσουν για κάνα δυο μέρες.

Σελίν Σαλέτ (Μαρία Αντουανέτα, Σώμα με Σώμα)
Η Ύαινα: Γυναίκα μπράβος 2.0, η Ύαινα είναι ένα ακραία απρόβλεπτη. Πρώην «ιδιωτική ντετέκτιβ» που έγινε ειδική στα social media, κατασκευάζει ψεύτικες ειδήσεις και εκστρατείες διαδικτυακού εκφοβισμού με τρομερή αποτελεσματικότητα. Διαχωρίζει ψυχρά τη δουλειά από την ιδιωτική της ζωή, και είναι εξαιρετικά ερωτική. Αναλαμβάνοντας να βρει τον Βέρνον, γνωρίζει την Αναΐς. Και οι δύο συναντήσεις θα την ταρακουνήσουν μέχρι το μεδούλι.

Φλόρα Φίσμπαχ (Καταξιωμένη Γαλλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός)
Αναΐς: Ένα κορίτσι της εποχής της που ονειρεύεται να γίνει παραγωγός τηλεοπτικών σειρών. Όταν προσλαμβάνεται από τον Λοράν Ντοπαλέ για να βρει νέα ταλέντα και να εκσυγχρονίσει την εικόνα της εταιρείας του, Opale Films, γνωρίζει την Ύαινα, της οποίας η προσωπικότητα και το επάγγελμα ταυτόχρονα την αηδιάζουν και τη συναρπάζουν.

Λοράν Λουκά (Raw, Χάρι, ο Καλύτερος Φίλος του Ανθρώπου)
Λοράν Ντοπαλέ: Ένας από τους πιο ισχυρούς παραγωγούς στη γαλλική κινηματογραφική βιομηχανία. Μισεί το να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως του αρέσει. Έχοντας εμμονή με τον Άλεξ Μπλιτς και τρομοκρατημένος για το τι στοιχείο μπορεί να έχει εναντίον του, ο Ντοπαλέ θα κάνει τα πάντα για να του κλείσει το στόμα.

Φιλίπ Ρεμπό
Ξαβιέ Φαρντίν: Πρώην πελάτης του καταστήματος Revolver, ο Ξαβιέ επαναστατεί συνεχώς ενάντια στη ζωή και στους ανθρώπους γύρω του. Πλέον έχει βολευτεί στη ειρηνική ρουτίνα ενός αποτυχημένου σκηνοθέτη της μεσαίας τάξης (που παντρεύτηκε μια πλούσια γυναίκα). Δεν έχει χάσει ίχνος από την πικρή ευγλωττία του.

Συντελεστές

Δημιουργός: Κάθι Βερνέι
Σκηνοθεσία: Κάθι Βερνέι
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντουρίς, Σελίν Σαλέτ, Λοράν Λουκά, Φλόρα Φίσμπαχ, Φιλίπ Ρεμπό, Φλοράνς Τομασέν, Εμιλί Γκαβουά Καν, Ατάγια Μοκόνζι
Αριθμός επεισοδίων: 9
Χώρα, Έτος Παραγωγής: Γαλλία, 2019.

Media Τελευταίες ειδήσεις