Site icon NewsIT
08:51 | 06.11.24

Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος: «Ξαφνικά μπαίνεις στα παπούτσια ενός άλλου ανθρώπου και απομυθοποιείς πολλά»

Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος: «Ξαφνικά μπαίνεις στα παπούτσια ενός άλλου ανθρώπου και απομυθοποιείς πολλά»
Newsit Newsroom

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε τον Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο στο The 2Night Show, με τον ηθοποιό να κάνει ένα μίνι απολογισμό της ζωής και της καριέρας του.

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (05-11-2024) στο The 2Night Show και μίλησε για την προσωπική του ζωή και τα επαγγελματικά. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον ρώτησε για την εμπειρία του στο θέατρο, την είσοδό του στην τηλεόραση, αλλά και το λόγο που θεωρεί πως τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο κοινό.

Ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε αρχικά πως: «Είμαι 33 ετών. Έκανα 10 χρόνια θέατρο και μετά μπήκα στην τηλεόραση. Η αγάπη μου είναι το θέατρο, δεν το ξεχνάω ποτέ. Ουσιαστικά μπήκα στο “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο” το 2020. Μέχρι τα 20 μου σνόμπαρα πολύ την τηλεόραση. Υπάρχει λίγο η εντύπωση ότι στην τηλεόραση γίνονται λίγο πιο εύκολα τα πράγματα.

Η τέχνη θέλει δοκιμές, αλλιώς δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις. Το μεγάλο κλικ στη ζωή μου, σε σχέση με το επάγγελμα, είναι όταν σκέφτηκα ότι μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Παλιότερα ήμουν κάπως εξαρτημένος με τη δουλειά μου.

Ένιωσα ότι αυτό δεν μου κάνει καλό, σε κάποιες δουλειές είχα πίεση και ότι δεν έχω τη χαρά που είχα από παιδί κάνοντας θέατρο».

Όσον αφορά τα νεανικά του χρόνια και τον τρόπο που ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική, ο ίδιος σημείωσε πως: «Μεγάλωσα στην Αθήνα με την μητέρα και τη γιαγιά μου. Ήμουν ένα πολύ κλειστό παιδί που μίλαγα στους 3-4 κολλητούς μου στο σχολείο. Δεν μίλαγα ούτε στον περιπτερά για να πάρω τσίχλες. Είχα το σύνδρομο του καλού μαθητή και ήμουν κλειστός άνθρωπος.

Τελικά ο κολλητός μου μού είπε να πάμε στον δραματικό όμιλο για να χάνουμε ώρες από το μάθημα. Μπήκαμε σε μια αίθουσα που χωράει 20 άτομα και ήμασταν 80, με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Την επόμενη εβδομάδα μου είπε ο κολλητός μου ότι δεν θα έρθει και εγώ επειδή είχα το σύνδρομο του καλού μαθητή είπα ότι θα πάω. Με επέλεξε η καθηγήτρια λόγω της φωνής μου. Ξαφνικά αρχίζω να γνωρίζω έναν άλλο κόσμο. Το θέατρο είναι ψυχοθεραπεία. Ξαφνικά μπαίνεις στα παπούτσια ενός άλλου ανθρώπου και απομυθοποιείς πολλά πράγματα».

Επιπλέον, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος μίλησε και για τη συμμετοχή του στο “VIΠ-Καλά Γεράματα” λέγοντας ότι “Τώρα πια είναι πιο δύσκολα η κωμωδία στην Ελλάδα και γενικά την φοβούνται. Σε εμάς υπάρχουν σεναριογράφοι, ο Μάκης Πιτταράς και η Γωγώ Φώτου. Με την Μαρία Πετεβή γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια. Ήταν σε μικρότερο έτος στην ίδια σχολή με εμένα… Είμαστε ωραία παρέα και πολύ ωραία συγκυρία συνάντησης ωραίων ανθρώπων.

Πρωτογνωρίστηκα με τον σκηνοθέτη και τους σεναριογράφους μας και σιγά-σιγά το χτίσιμο του κάστινγκ, του πού θα γίνει, πότε ξεκινάει, πώς θα γίνει, ήταν ένας μαγικός κόσμος. Άρχισαν σιγά-σιγά τα τουβλάκια να κουμπώνουν. Διάφορα ‘όχι΄, διάφορα ‘ναι’ που κούμπωναν τέλεια, διάφορα ‘όχι’ που έγιναν τελευταία στιγμή ‘ναι’. Πολύ ωραία σειρά».

«Το παιδικό θέατρο με έζησε στην αρχή της καριέρας μου, ψυχικά και οικονομικά. ήμουν τυχερός, γιατί ήμουν στο Θέτρο Πόρτα, της Ξένιας Καλογεροπούλου, με μεγάλες σκηνοθεσίες. Ήταν παιδικές παραστάσεις που μόνο παιδικές δεν ήταν. Καμία αντιμετώπιση ούτε παραγωγικά, ούτε υποκριτικά, ούτε σκηνοθετικά παιδικού θεάτρου.

Τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο κοινό αλλά λατρεμένο. Αυτή η ειλικρίνεια και η ειλικρίνεια στη στιγμή του αν σου αρέσει κάτι και το ότι πρέπει να τα κερδίζεις σε κάθε στιγμή… Μπορεί 5 λεπτά να τα έχεις και μετά να τα χάσεις. Έχουμε ακούσει ατακάρες από κάτω».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version