Σάββατο, 14 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Αναστασία Γιάμαλη: Έχω υποτιμηθεί για την επαγγελματική μου επάρκεια

Αναστασία Γιάμαλη: Έχω υποτιμηθεί για την επαγγελματική μου επάρκεια

«Στις θέσεις κλειδιά είμαστε σημαντικά λιγότερες», λέει η Αναστασία Γιάμαλη για τις γυναίκες στα ΜΜΕ.

Συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη Μαριάνθη Κουνιά έδωσε η Αναστασία Γιάμαλη. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τη θέση της γυναίκας στα ΜΜΕ.

Ο χώρος της δημοσιογραφίας είναι δύσκολος για μια γυναίκα;

Η ίδια η ερώτηση αποδεικνύει ότι σίγουρα και στο χώρο των ΜΜΕ υπάρχει ανισότητα. Δεν είναι δύσκολο «να υπάρξουμε» ως δημοσιογράφοι οι γυναίκες, αντιθέτως ποσοτικά είμαστε μάλλον περισσότερες. Ωστόσο, ισχυρίζομαι –και οι αριθμοί δεν με διαψεύδουν- πως στις θέσεις κλειδιά είμαστε σημαντικά λιγότερες. Πέραν αυτού, ιδίως για όσες από εμάς έχουμε τηλεοπτικό βήμα, υπάρχει ένας άρρητος πήχης εμφάνισης (κιλών, κόμμωσης) από τον οποίο δύσκολα μπορεί κάποιος να παρεκκλίνει.

Έχετε βρεθεί ποτέ σε δύσκολη θέση; Έχετε δεχθεί άδικη κριτική από πολίτες ή επωνύμους; Πώς αντιδράσατε;

Έχω υποτιμηθεί και επερωτηθεί για την επαγγελματική μου επάρκεια με τρόπο που άντρες συνάδελφοί μου με αντίστοιχα προσόντα και δυνατότητες με εμένα δεν έχουν διανοηθεί. Από εκεί και πέρα, όσες και όσοι έχουμε το προνόμιο να έχουμε δημόσιο βήμα οφείλουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την καλόπιστη και προωθητική κριτική. Όταν όμως η κριτική είναι κακοπροαίρετη ή εδράζεται σε πεποιθήσεις του ατόμου που την ασκεί και όχι στα δικά μας γραπτά ή λόγια, τότε απαντώ, είτε αφορά εμένα η κριτική είτε συναδέλφους/συναδέλφισσές μου.

Media Τελευταίες ειδήσεις