Κυριακή, 8 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Αναστασία Γιάμαλη: Έχω υποτιμηθεί με τρόπο που άνδρες συνάδελφοί μου δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν

Αναστασία Γιάμαλη: Έχω υποτιμηθεί με τρόπο που άνδρες συνάδελφοί μου δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν

“Μεγαλώνοντας, γίνομαι ακόμη αυστηρότερη απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές” ομολογεί η Αναστασία Γιάμαλη.

Με αφορμή την επερχόμενη συνεργασία με το Μεγάλο κανάλι, η Αναστασία Γιάμαλη έδωσε συνέντευξη στο «Βήμα» και την Ελένη Κωνσταντάτου όπου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σεξισμό και την υποτίμηση που έχει δεχθεί στον επαγγελματικό χώρο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανακρίβεια που έχει γραφτεί για εσάς;

Δύσκολο να διαλέξω ανάμεσα στη χρηματοδότηση από τον Σόρος και όλα τα σχετικά με το φύλο στερεότυπα που θέλουν να δείξουν ότι «κάποιοι» (άνδρες πάντα) με «προώθησαν», γιατί γι’ αυτόν τον κόσμο που τα διαρρέει ή τα αναπαράγει είναι ανήκουστο μία γυναίκα και δη νέα να τα καταφέρει χωρίς βοήθεια.

Ο χώρος της τηλεόρασης είναι εύκολος για μια γυναίκα; Εσείς έχετε αισθανθεί ότι σας υποτιμούν εξαιτίας του φύλου σας; Πλέον αντιμετωπίζετε με διαφορετικό τρόπο τέτοιου είδους συμπεριφορές;

Η ίδια η ερώτηση που δεν θα διατυπωνόταν σε στρέιτ άνδρα συνάδελφό μου αποδεικνύει ότι και στον χώρο των ΜΜΕ και ιδίως της τηλεόρασης υπάρχει ανισότητα. Όχι ποσοτική, σε απόλυτους αριθμούς είμαστε περισσότερες, αλλά ουσιαστική, στις θέσεις-κλειδιά, εκεί δηλαδή που διαμορφώνεται η είδηση.

Έχω υποτιμηθεί με τρόπο που άνδρες συνάδελφοί μου με τα ίδια προσόντα και δυνατότητες με μένα δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν. Γι’ αυτό και υιοθετώ τη θέση της φεμινίστριας και διανοούμενης Σούζαν Σόνταγκ, που υποστήριζε πως οι γυναίκες δεν πρέπει να διεκδικούν απλά ισότητα αλλά εξουσία. Μεγαλώνοντας, γίνομαι ακόμη αυστηρότερη απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο απέναντι σε μένα αλλά απέναντι και στις συναδέλφισσές μου.

Media Τελευταίες ειδήσεις