Σάββατο, 5 Οκτ.
24oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: 3 γυναίκες και 7 άντρες οι πρώτοι «Ήρωες»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: 3 γυναίκες και 7 άντρες οι πρώτοι «Ήρωες»

Πρεμιέρα σήμερα για μία από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς σκοπός της είναι να αναδειχτούν οι άνθρωποι αυτοί που παραμερίζουν το «εγώ» και με κινητήριο δύναμή τους το «εμείς» προσφέρουν ανιδιοτελώς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας και δεν έχουν σκοπό να προβληθεί το έργο και η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά που μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 θα εμπνεύσουν και θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Το κανάλι του Αμαρουσίου σκοπεύει την εκπομπή αυτή να την κάνει θεσμό και να μην σταματήσει σε αυτόν τον πρώτο κύκλο που ξεκινά απόψε το βράδυ στις 22:15, αλλά να πραγματοποιήσει κι άλλους, με σκοπό να προβάλλει όσο μπορεί περισσότερους «Ήρωες», τους ανθρώπους που διαθέτουν χρόνο, αλλά κυρίως την ψυχή τους για να προσφέρουν χωρίς αντίκρισμα, χωρίς να περιμένουν καμία αναγνώριση.

Ο πρώτος αυτός κύκλος θα ρίξει φως στις πράξεις, στο έργο ψυχής δέκα «Ηρώων». Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και μάλιστα σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται με τους δύο τελευταίους «Ήρωες».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, η επιτροπή αξιολόγησης έχει βρει τους εννέα «Ήρωες», ενώ απομένει ένας ακόμα για να συμπληρωθεί η δεκάδα, αυτού του πρώτου κύκλου. Οι εννέα «Ήρωες» είναι επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο από αυτές βραβεύονται μαζί καθώς συνεργάζονται για το «ηρωικό» έργο τους! Τις επόμενες μέρες πάντως, η επιτροπή αξιολόγησης θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο «Ήρωας» που θα ολοκληρώσει την πρώτη δεκάδα, καθώς εξετάζει προσεχτικά τρεις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει. Όσο για τους εννέα «Ήρωες», αξίζει να αναφέρω πως σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, ένας είναι από τη Θεσσαλονίκη, ένας από το Ηράκλειο της Κρήτης, ένας από τη Μυτιλήνη, ένας από τα Τρίκαλα και οι υπόλοιπο πέντε από την ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής.

Ποιοι όμως, είναι οι πρώτοι δύο «Ήρωες» που θα δούμε σήμερα το βράδυ; 
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΑΝΤ1 «η πρώτη ιστορία αφορά τον Περικλή Καλόπουλο, ο οποίος έσωσε με κίνδυνο της ζωής του, την Αντιγόνη και τους άλλους 3 επιβαίνοντες ενός δικινητήριου αεροσκάφους που έπεσε λίγο έξω από την Μαρίνα Αλίμου, το 2001. Τα εντυπωσιακά γυρίσματα για την δραματοποίηση της συγκεκριμένης ιστορίας έγιναν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Βούλας, στο Μάτι, και την Αερολέσχη Τατοΐου. Τα υποβρύχια γυρίσματα για την οπτικοποίηση της πτώσης του αεροπλάνου ήταν εξαιρετικά δύσκολα και θεαματικά, καθώς έγινε βύθιση προσομοίωσης αεροπλάνου και συμμετείχε ομάδα πιλότων και δυτών ασφαλείας, ενώ για τις υποβρύχιες λήψεις χρησιμοποιήθηκε ειδικός τεχνικός εξοπλισμός.

Η δεύτερη ιστορία που ενέπνευσε την επιτροπή για να την επιλέξει ανάμεσα στις 2.500 που υπέδειξε το κοινό είναι αυτή του Αλέξανδρου Φιλιππίδη. Η δύναμη της ψυχής του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας αποδείχτηκε σωτήρια για έναν 14χρονο μαθητή του που έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια. Ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης, κινητοποίησε τη μαθητική κοινότητα ολόκληρης της χώρας για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να δοθούν για την απαραίτητη χειρουργική επέμβαση και το κόστος της μετέπειτα θεραπείας και ο μικρός Ηλίας κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο. Ο Σάκης Ρουβάς συνάντησε τον Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη και μαζί του θα παρακολουθήσουμε βήμα – βήμα τις συγκλονιστικές προσπάθειες της πρωτοβουλίας του δασκάλου, που χάρισαν ξανά το χαμόγελο στον μικρό Ηλία».

Απόψε το βράδυ λοιπόν, στις 22:15 μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 ο Σάκης Ρουβάς ξεκινά να μας συστήνει τους δέκα «Ήρωες» που θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση με τις πράξεις και το έργο τους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε