Παρασκευή, 4 Οκτ.
24oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ: Backstage από τα μαθήματα του Λουκάκου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ: Backstage από τα μαθήματα του Λουκάκου

Ως «Dr Cook» λοιπόν, ο γνωστός σεφ αναλαμβάνει κάθε Σάββατο στις 9 και 15 το βράδυ, για μιάμιση ώρα να «μαγειρέψει» και τις τηλεθεάσεις για χάρη του MEGA, ενώ τηλεοπτικοί μαθητές του θα είναι οι Αγγελική Δαλιάνη, Πέτρος Λαγούτης, Κλαούντια Μάτολα, Πηνελόπη Πλάκα και Δήμητρα Σαλτού.


Όπως βλέπετε, από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, οι συντελεστές περνούν πολύ καλά στα γυρίσματα. Κάποιοι από τους μαθητές γνωρίζουν να μαγειρεύουν, ενώ κάποιοι άλλοι είναι σε πιο… αρχικό στάδιο και αρχάριοι στα μυστικά της κουζίνας. Όλοι τους όμως, περνούν καλά και ακούν τις οδηγίες και τα όσα τους λέει ο Γιάννης Λουκάκος, προσπαθώντας να τα εκτελέσουν. Αν και οι κύριες δουλειές τους είναι άλλες, οι πέντε μαθητές περνούν καλά με το δάσκαλό τους, ακόμα και αν τους… ψήνει στα μαθήματα.

Στην πρεμιέρα μάλιστα, αύριο βράδυ, ο Λουκάκος θα ξεκινήσει από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς διδάσκει στους μαθητές του τα μυστικά του σοτέ, του τρόπου δηλαδή μαγειρέματος κατά τον οποίο το τρόφιμο μαγειρεύεται σε υψηλή θερμοκρασία, κυρίως σε τηγάνι, με τη χρήση μικρής ποσότητας λίπους (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο κ.λπ.).

Το σοτάρισμα είναι ιδανικό:

-για μικρά, τρυφερά (ολόκληρα ή και κομμένα) κομμάτια κρέατος π.χ. στήθος κοτόπουλο, ψαρονέφρι ή μοσχάρι φιλέτο

-για μικρά ψάρια π.χ. μπαρμπούνια, ή για μεριδοποιημένα φιλέτα μεγάλων ψαριών π.χ. σολομός ή πεσκανδρίτσα

-για λαχανικά και φρούτα

και όπως λέει ο Γιάννης Λουκάκος, το σοτέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προπαρασκευαστικό ή ακόμη και ως τελειωτικό στάδιο για άλλους βασικούς τρόπους ψησίματος.

Στο πρώτο επεισόδιο λοιπόν ο «Dr Cook» μαγειρεύει στήθος κοτόπουλο σοτέ με σπανάκι, μπέικον και λιαστές ντομάτες και ζητά από τους μαθητές του να ετοιμάσουν δύο συνταγές: χοιρινό φιλέτο σοτέ με μουστάρδα, μανιτάρια και ταλιατέλες και λαβράκι σοτέ με πατατοσαλάτα και λεμονάτη σάλτσα.

Το μάθημα κλείνει γλυκά, με τάρτα με γέμιση από γκανάζ σοκολάτας και βάση από μπισκότο βουτύρου.

Αν θέλετε κι εσείς να… μαθητεύσετε στη σχολή του, δεν έχετε παρά αύριο το βράδυ, να φορέσετε την ποδιά μαγειρικής και… καλά μαγειρέματα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε