Παρασκευή, 6 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Αργύρης Αγγέλου: Η συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη ήταν από τις πιο γενναιόδωρες της ζωή μου

Αργύρης Αγγέλου: Η συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη ήταν από τις πιο γενναιόδωρες της ζωή μου

Ο Αργύρης Αγγέλου μίλησε στην εφημερίδα On Time και στη Σίσσυ Μενεγάτου για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Κιμούλη και όσα του χρωστάει.

“Έμαθα πολλά πράγματα και για την κωμωδία και για το θέατρο τότε δίπλα στον Γιώργο και του το χρωστάω αυτό” δήλωσε ο Αργύρης Αγγέλου.

Αυτό τον καιρό συνεχίζεις με επιτυχία την περιοδεία με την κωμωδία «Η σπασμένη στάμνα» του Χάινριχ φον Κλάιστ. Πως είναι οι προκλήσεις και τα μαθήματα, αλλά και η συνεργασία σου, με τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος έχει διασκευάσει το έργο ενώ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση;

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιέμαι με τον Γιώργο Κιμούλη στο θέατρο. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του το 2005, όταν κάναμε το «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Ζορζ Φεϊντό. Τότε ήταν η πρώτη χρονιά του «Παρά πέντε» και είχε ζητήσει να με δει. Θυμάμαι πόσο αγχωμένος είχα πάει γιατί δεν το πίστευα. Νόμιζα ότι θα έκανα οντισιόν, γιατί ήμουν μαθημένος από τις ακροάσεις που έκανα. Πήγα και μου έδωσε κατευθείαν το κείμενο.

Θυμάμαι ότι ήταν από τις πιο γενναιόδωρες συνεργασίες της ζωής μου και από τις πιο ουσιώδεις καλλιτεχνικές μου εμπειρίες. Έμαθα πολλά πράγματα και για την κωμωδία και για το θέατρο τότε δίπλα στον Γιώργο και του το χρωστάω αυτό. Μετά έκανε ένα πέρασμα ως γκεστ στο «Παρά πέντε» στο ρόλο του Γεράσιμου Βενετόπουλου.

Τότε ο Γιώργος Καπουτζίδης μού έκανε ένα τεράστιο «δώρο», αυτό το πέρασμα το έκανε μαζί μου ο Γιώργος, μετά χαθήκαμε για χρόνια και φέτος, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπε «σκέφτομαι να κάνω μια κωμωδία», με πέτυχε σε μια φάση – πέρα από την αγάπη που του έχω – να θέλω να κάνω κι εγώ το ίδιο.

Τα τελευταία χρόνια είχα καταπιαστεί με πιο «σκοτεινά» έργα, οπότε ήθελα να πάρω μια ανάσα και πίστευα ότι και ο κόσμος ήθελε μια ωραία, καλοπαιγμένη κωμωδία αυτό το καλοκαίρι. Κι έτσι είπα το «ναι» γιατί είναι ένα σπουδαίο έργο, διαχρονικό.

Αναφέρεται στο κατά πόσον η δικαιοσύνη και η διαφορά είναι πράγματα κοντινά. Πόσο λεπτή είναι η γραμμή που τις χωρίζει. Και ο θίασος είναι υπέροχος. Αλωνίζουμε όλη την Ελλάδα και έχουμε μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος γελάει πολύ.

Media Τελευταίες ειδήσεις