Κυριακή, 8 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Αρχελάου 5: Η νεανική κωμική σειρά μάς κλείνει ραντεβού στο Παγκράτι

Αρχελάου 5: Η νεανική κωμική σειρά μάς κλείνει ραντεβού στο Παγκράτι

Η νεανική κωμική σειρά «Αρχελάου 5» μάς δίνει ραντεβού τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:00, στην πιο πολυσύχναστη και νεανική γειτονιά της Αθήνας, το Παγκράτι.

Η σύγχρονη κωμωδία με το έξυπνο χιούμορ, τους πολυδιάστατους χαρακτήρες και τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά των Φωτεινής Κοτρώτση, Λήδας Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 21:00, και φιλοδοξεί να γίνει η καθημερινή μας τηλεοπτική συνήθεια.

Οι χαρακτήρες, γεμάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις, θα γεμίσουν με φρέσκο αέρα και χαμόγελα τα σπίτια μας. Μεγάλοι έρωτες, ισχυρές φιλίες, προδοσίες, τσακωμοί και πολλές ακόμα απρόσμενες εξελίξεις θα διαταράξουν τη ζωή πολλών διαφορετικών ανθρώπων που ήρθαν κοντά με αφορμή ένα μπαρ στην Αρχελάου 5. 

Ένα μπαρ που, παρά το γεγονός ότι θα μπει στο στόχαστρο πολλών, θα συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα και να αλλάζει συνεχώς τη ζωή και την καθημερινότητα όλων.

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου (Ματθαίος), Εβελίνα Παπούλια (Κέλλυ), Γεράσιμος Γεννατάς (Αλέξανδρος), Ναταλία Δραγούμη (Νάντια), Νατάσσα Εξηνταβελώνη (Λυδία), Άλκηστις Ζιρώ (Δώρα), Βάσω Καβαλιεράτου (Μαρούκα), Γιάννης Καράμπαμπας (Στέφανος), Χρήστος Κοντογεώργης (Τεό), Χάρης Χιώτης (Ορφέας)
«Λαμπρινή» η Μαίρη Σταυρακέλλη
Στον ρόλο του «κυρ Σωτήρη» ο Δημήτρης Πιατάς

Μαζί τους και οι: Σαμουήλ Ακινόλα, Γιάννης Διακάκης, Μυρτώ Γκόνη, Λυγερή Μητροπούλου, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης, Δανάη Μικέδη Προδρόμου, James Rodi και πολλοί άλλοι ηθοποιοί σε guest ρόλους.

Επεισόδιο 1ο – Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κέλλυ θα χωρίσει από τον Αλέξανδρο, αφού την απάτησε με την καλύτερή της φίλη, και θα διεκδικήσει την Αρχελάου 5 στο δικαστήριο, με τη βοήθεια της εκκεντρικής δικηγόρου, Μαρούκας. Ο Στέφανος είχε πάντα όνειρο να γίνει σταρ, ο Ορφέας μεγάλος σκηνοθέτης, η Λυδία εύχεται να ξεπεράσει μια μέρα τις φοβίες της και η Δώρα να την αποδεχτούν, επιτέλους, όπως ακριβώς είναι. Κανείς απ’ όλους αυτούς, όμως, δεν ξέρει πως σύντομα θα ανοίξει ένα μπαρ που είναι η απάντηση για ό,τι έχουν ζητήσει από τη ζωή.

Επεισόδιο 2ο – Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κέλλυ κέρδισε στο δικαστήριο όλη την Αρχελάου 5, από τον πρώτο όροφο και πάνω, και ετοιμάζεται να την πουλήσει σε Κινέζους επενδυτές και να φύγει. Δυο χρόνια μετά το διαζύγιό της είναι έτοιμη ν’ ανοίξει τα φτερά της και να ξαναγεννηθεί. Ο Ματθαίος, όμως, έχει άλλα σχέδια για εκείνη. Η Λυδία επιστρέφει καταρρακωμένη από το Λονδίνο, καθώς ο Λουκ την παράτησε ένα μήνα πριν από τον γάμο τους, μια επιστροφή για την οποία θα χαρεί ιδιαιτέρως ο Ορφέας. Ο Στέφανος ανοίγει μπαρ στην Αρχελάου 5 και προσλαμβάνει τη Δώρα, κάτι που χαλάει τα σχέδια της Κέλλυς, εφόσον κανείς επενδυτής δεν αγοράζει σε πολυκατοικία, η οποία έχει την ηχορύπανση και τη φασαρία ενός μπαρ.

Επεισόδιο 3ο – Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κέλλυ το βάζει σκοπό να κλείσει το μπαρ, για να μπορέσει να πουλήσει και να φύγει. Αναθέτει, μάλιστα, σε γνωστό άνθρωπο της νύχτας, το Κολιμπρί, ν’ απειλήσει τον Στέφανο προκειμένου να το κλείσει. Το μπαρ, όμως, «προστατεύεται» από τον Ματθαίο. Ο Ορφέας νοικιάζει ένα υπόγειο για τις πρόβες του. Ο Στέφανος καλείται σε οντισιόν για ριάλιτι κομμωτικής και δεν έχει κανέναν να αφήσει στο πόδι του. Έτσι αρχίζει η σχέση του με τον ιδιόρρυθμο αστυνομικό Οδυσσέα, τον οποίον αφήνει να επιβλέπει το μπαρ, ώσπου να γυρίσει. Η μία παρεξήγηση φέρνει την άλλη, μ’ επεισοδιακό τρόπο.

Επεισόδιο 4ο – Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Στέφανος αντιμετωπίζει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και για κακή του τύχη αφήνει στη Δώρα τη μοίρα της λίμπιντό του. Ο Ευριπίδης έχει γενέθλια, αλλά ο Βύρωνας του επιφυλάσσει μια μεγάλη, πλην όμως δυσάρεστη έκπληξη: είναι η πρώτη φορά που τον πιάνει στα πράσα να του λέει ψέματα για το νοσοκομείο. Ο Βύρωνας καταφέρνει να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ευριπίδη στήνοντας ένα ιδιότυπο μάθημα χορού με τη βοήθεια των φίλων του από την Αρχελάου. Εκεί ο Ορφέας νιώθει την καρδιά του να χτυπά λίγο πιο δυνατά για τη Λυδία. Η Κούπενου ζητά από τον Αλέξανδρο, την Κέλλυ και τη Νάντια να συμπαρουσιάσουν μαζί την εκπομπή της Νάντιας.

Επεισόδιο 5ο – Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Η Αγγελίνα εμφανίζεται στο μπαρ της Αρχελάου για να ζητήσει δουλειά, κάτι που θα δυσαρεστήσει ιδιαιτέρως τον Ματθαίο. Η Νάντια και η Κέλλυ ρίχνουν έναν ομηρικό καβγά στο μπαρ, σε σημείο ξεμαλλιάσματος. Τον καβγά βιντεοσκοπεί η Λαμπρινή και ως διά μαγείας γίνεται viral στα social media την ίδια κιόλας ημέρα. Αυτό κάνει την Κούπενου να πιστεύει όλο και περισσότερο στη συνεργασία των Νάντιας, Κέλλυς, Αλέξανδρου. Η Δώρα έχει μεγάλη αγωνία, γιατί έρχονται επίσκεψη οι επικριτικοί γονείς της, όταν ο παππούς της έρχεται με μια ανατροπή-φωτιά.

Δημιουργοί της σειράς: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Παναγιώτης Μαρκεζίνης και Θάνος Νασόπουλος
Σενάριο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Παναγιώτης Μαρκεζίνης, Θάνος Νασόπουλος, Αντώνης Ανδρής, Άννα Βασιλείου, Άρτεμις Γρύμπλα, Γιώργος Καστέλλης, Ιωάννα Φωτοπούλου και Σελήνη Παπαγεωργίου
Επιμέλεια σεναρίου: Γιάννης Διακάκης
Σκηνοθεσία: Φωτεινή Κοτρώτση, Δημήτρης Τσακαλέας, Λήδα Βαρτζιώτη

Η πρωτότυπη μουσική της σειράς έχει την υπογραφή του Ερμή Γεραγίδη.

Media Τελευταίες ειδήσεις