Όσα δήλωσε η Αθηνά Μαξίμου σε συνέντευξή της.
Στο Πάμε Δανάη και στον Άρη Καβατζίκη έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης η Αθηνά Μαξίμου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Πέρασα κάποια στιγμή κι εγώ ένα πολύ μεγάλο βύθισμα. Ήταν αδύνατο να είμαι μαζί του, θέλω να πω είχαμε μια πολύ μεγάλη ρήξη. Παρ’ όλα αυτά ο Αιμίλιος ήταν εκεί. Δεν κάτι που έφταιγε ο Αιμίλιος ή κάτι. Έσκασε κάτι μέσα μου, ήμουν 39 χρονών τότε. Προφανώς μπορεί να ήταν η κρίση των 40. Κάποια πένθη σκάσανε και ήρθαν όλα μαζί. Είχα φύγει με έναν τρόπο από το «μαζί». Ήταν εκεί και περίμενε», εξομολογήθηκε η Αθηνά Μαξίμου.
Για το κίνημα #metoo και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αιμίλιος Χειλάκης, η ηθοποιός λέει τα εξής: «Ρώτησαν τον Αιμίλιο σε μια εκπομπή «Θα πήγαινες να δεις τον Δημήτρη Λιγνάδη στην φυλακή;» και είπε ο Αιμίλιος «Ναι, φυσικά και θα πήγαινα» και ξαφνικά πέσανε όλοι να τον φάνε.
Όχι, δεν είναι υπέρ του, δεν είναι έτσι. Κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους τους γνωρίσαμε, συνεργαστήκαμε, ανταλλάξαμε στιγμές, χρόνο από τη ζωή μας, χρόνο από τη δουλειά μας, σκέψεις. Φυσικά και πρέπει ένας άνθρωπος που έχει κάνει κάτι τέτοιο να τιμωρηθεί, αλλά το ότι εγώ μπορεί να έχω την ανάγκη να πάω να τον δω σε μια φυλακή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι σαν να λέμε ένας αδελφός, που ο αδελφός του σκότωσε ή βίασε κάποιον, ότι ο αδελφός απαγορεύεται να πάει να τον δει στη φυλακή. Μα πώς γίνεται; Θα του το απαγορεύσεις; Φυσικά και δεν εγκρίνει κανείς μια τέτοια πράξη. Είναι αυτονόητο. Αλλά το άλλο είναι μια προσωπική σχέση σε ένα άλλο επίπεδο, την οποία δεν μπορείς να την διαγράψεις σαν να μην την έχεις ζήσει.
Γιατί αν και ακόμα πας σε μια φυλακή να δεις έναν τέτοιο άνθρωπο, μπορεί εν δυνάμει να θέλεις να τον κοιτάξεις στα μάτια και να τους πεις «Ρε φίλε και μένα με πρόδωσες, γιατί το έκανες αυτό»; Γιατί μπορεί εσύ να έχεις ανάγκη να το κάνεις.
Στην πλάτη των ηθοποιών θεωρώ ότι παίχτηκε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι αντιπολίτευσης και πολιτικής. Γιατί βγήκε το ένα όνομα σήμερα και βγήκε το αντίθετο όνομα την επόμενη μέρα και μετά βγήκε ένα άλλο όνομα από μια άλλη παράταξη».
Για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε, η Αθηνά Μαξίμου εξομολογείται: «Τη στιγμή που συνέβαινε έφυγα, έκλαψα, αισθάνθηκα μήπως εγώ κάτι έκανα. Αυτό είναι το χειρότερο σύνδρομο ενός ανθρώπου που κακοποιείται. Τον πιάνει ενοχή ότι κάτι έχω κάνει άρα εγώ έχω δώσει το δικαίωμα να συμπεριφερθεί κάποιος έτσι.
Μέχρι να καταλάβει ή να αισθανθεί ότι δεν έχει κάνει κάτι κακό και ότι ο άλλος πήρε τον χώρο από μόνος του και κακοποίησε. Το ομολόγησα αυτό στον άνθρωπο από τον οποίο συνέβη και ο άνθρωπος αυτός μου ζήτησε συγγνώμη. Του είπα «σας παρακαλώ αυτό το πράγμα αν το ξανακάνετε θα φύγω».
«Το θέμα της υιοθεσίας δεν υπάρχει πια στο μυαλό μας. Μεγαλώνοντας, δεν ξέρω αν έχει κάποιος το κουράγιο, τη δύναμη, τις αντοχές. Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια για υιοθεσία μπήκε μια τελεία, μια άνω τελεία. Οικογένεια δεν είναι μόνο τα παιδιά, οικογένειά σου είναι και οι φίλοι σου, είναι και οι συνεργάτες σου κάποιες φορές», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αθηνά Μαξίμου.