Site icon NewsIT

Αύξησε ή μείωσε τις τηλεθεάσεις του το «Face»;

22.04.2013 | 08:23
Αύξησε ή μείωσε τις τηλεθεάσεις του το «Face»;

Δεύτερο live χθες του «Your Face Sounds Familiar». Το καινούργιο talent show του ΑΝΤ1 βγήκε ξανά στον αέρα και αν μη τι άλλο, προσέφερε στους τηλεθεατές χαρά και… γέλιο, με πολλούς τρόπους. Κάποιες στιγμές με το θέαμα και κάποιες άλλες στιγμές με το… θέαμα.

Τι εννοώ; Ότι σε κάποια μέρη το θέαμα ήταν show, ενώ σε κάποια άλλα το θέαμα ήταν… so and so. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες που διαγωνίζονται ήταν καλοί, κάποιοι άλλοι… υποφερτοί, αλλά κάποιους άλλους δεν θα τους έπαιρναν ούτε σε αποκριάτικο show… στην Κάτω Παναγιά. Θα μου πείτε, πολύ σωστά, ότι αυτή δεν είναι η δουλειά τους και δεν θέλουν να αποδείξουν ότι είναι καλοί στις μιμήσεις. Σωστά, αλλά αποφασίζοντας να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο show, πρέπει να αποδείξουν ότι είναι τουλάχιστον, φιλικά προσκείμενοι στο… πεντάγραμμο κι όχι αλλού να βρίσκεται η νότα κι αλλού αυτοί! Ε, στο χθεσινό live λοιπόν, χορτάσαμε μπόλικα φάλτσα! Τα ψεύτικα τα μούσια τα μεγάλα και τις περούκες… δεν το συζητάμε. Τι να μιλάμε τώρα για… τρίχες; Είναι κρίμα να έχει φτιαχτεί ένα μεγάλο σκηνικό, να φορούν όλοι τα καλά τους και αρκετές μεταμφιέσεις να θυμίζουν «παράσταση νηπιαγωγείου». Τα μακρινά πλάνα την ώρα της μίμησης δεν έσωσαν την κατάσταση, καθώς κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του live οι κάμερες έβρισκαν τα πρόσωπα και αποτύπωναν τον ερασιτεχνισμό και τη… φτήνια.

Επίσης, καταλαβαίνουμε και την προσπάθεια της κριτικής επιτροπής να βρίσκουν όλες τις μιμήσεις «καταπληκτικές», «συγκλονιστικές», «ανατριχιαστικές» κλπ κλπ. Εργαζόμενοι είναι οι άνθρωποι και πρέπει να «στηρίξουν» το σπίτι τους, αλλά… με μέτρο. Τελικά ο Γεράσιμος Γεννατάς με τη στάση «θα κάνω πλάκα συνέχεια» κρατιέται με ασφάλεια αποστασιοποιημένος από αυτή την κατάσταση της σοβαροφανούς κριτικής. Ίσως, πίσω από τη στάση του μας λέει κλείνοντας το μάτι «τι να κρίνω τώρα…;» και λέει… ό,τι του έρθει, γνωρίζοντας τι κρίνει.

Στο πλαίσιο λοιπόν της αποκριάτικης διάθεσης, ναι, περνάμε καλά βλέποντας το «Your Face Sounds Familiar». Έστω και αν ορισμένοι από τους καλλιτέχνες, μάλλον δεν έχουν την ίδια άποψη και… ψιλο-στραβώνουν όταν έρχεται η στιγμή της βαθμολογίας. Γιατί, όσο και να χαμογελούν και να λένε καλά λόγια ο ένας για τον άλλο, η κάμερα προδίδει και αποτυπώνει τα πάντα!

Όσον αφορά την απόδοση του talent show στους πίνακες τηλεθέασης, παρατηρούμε μία πτώση, καθώς το δεύτερο live έκανε χαμηλότερο μέσο όρο από αυτό της πρεμιέρας. Με τα έως τώρα στοιχεία της Nielsen, το «Face» έκανε μέσο όρο 33,5 στο γενικό σύνολο, ενώ στην πρεμιέρα είχε κάνει αντίστοιχα 34,2. Βέβαια, ο καθαρός μέσος όρος (δηλαδή χωρίς τα διαφημιστικά διαλείμματα) μπορεί να είναι τελικά υψηλότερος, αλλά το σίγουρο είναι πως είτε λίγο πάνω, είτε λίγο κάτω, και το δεύτερο live, από πλευράς τηλεθέασης, κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά του πρώτου. Σε μία ιδιαίτερα φτωχή τηλεοπτικά περίοδο, αν στον ΑΝΤ1 το είχαν… παλέψει λίγο περισσότερο και δεν είχαν αφεθεί στις ευκολίες τους, ίσως τότε να κέρδιζαν ακόμα περισσότερο, αφού σίγουρα και οι τηλεθεατές θα περνούσαμε πολύ καλύτερα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version