Κυριακή, 24 Νοε.
10oC Αθήνα

Αυτές είναι οι συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις σπίτι σου!

Αυτές είναι οι συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις σπίτι σου!

Μοναδικές συνταγές από τον Βασίλη Καλλίδη, τον Χρήστο Βέργαδο και τον Βαγγέλη Δρίσκα. Φαλάφελ, τιραμισού και ιταλική πορκέτα, εύκολα και στο σπίτι σου.

Φαλάφελ με σάλτσα τυριών και φαλάφελ μπέργκερ. Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει φαλάφελ με σάλτσα τυριών και φαλάφελ μπέργκερ. Υλικά για τα φαλάφελ: 500γρ. ρεβίθια μουλιασμένα όλο το βράδυ, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1/ 2  ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1/2κ.γλ. κύμινο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/2κ.σ. σόδα του φαγητού, χυμός από μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι. Υλικά για τη σάλτσα με ταχίνι: 5κ.σ. ταχίνι, 1/2φλ. νερό, χυμός από 1 λεμόνι, 1 πρέζα κύμινο, 1 σκελίδα σκόρδο.

Συνταγή για λαχταριστό τιραμισού σεμιφρέντο από τον Χρήστο Βέργαδο. Ο Χρήστος Βέργαδος φτιάχνει λαχταριστό τιραμισού σεμιφρέντο. Υλικά: 230 γρ τυρί μασκαρπόνε, 450 γρ κρέμα γάλακτος, 250 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα, 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, 100 γρ σαβαγιάρ, Κακάο. Υλικά για το σιρόπι: 200 ml νερό, 100 γρ ζάχαρη, 2 κσ στιγμιαίο καφέ.

Συνταγή για ιταλική πορκέτα με πικάντικες ψητές πατάτες από τον Βαγγέλη Δρίσκα. Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει ιταλική πορκέτα με πικάντικες ψητές πατάτες. Υλικά: 2 κιλά χοιρινή πανσέτα με πέτσα, 2 κιλά χοιρινή κόντρα, 4 κ.σ. πολτός σκόρδου, 2 κ.σ. ανθός αλατιού, από 5-6 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο), 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 300 ml λευκό κρασί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Υλικά για τις πικάντικες πατάτες: 1 κιλό μικρές πατάτες, 1/ 2  βάζο Πικάντικη Σάλτσα, 1 πορτοκάλι, ανθός αλατιού.

Media Τελευταίες ειδήσεις