Μοναδικές συνταγές από τον Βασίλη Καλλίδη, τον Χρήστο Βέργαδο και τον Βαγγέλη Δρίσκα. Φαλάφελ, τιραμισού και ιταλική πορκέτα, εύκολα και στο σπίτι σου.
Φαλάφελ με σάλτσα τυριών και φαλάφελ μπέργκερ. Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει φαλάφελ με σάλτσα τυριών και φαλάφελ μπέργκερ. Υλικά για τα φαλάφελ: 500γρ. ρεβίθια μουλιασμένα όλο το βράδυ, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1/ 2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1/2κ.γλ. κύμινο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/2κ.σ. σόδα του φαγητού, χυμός από μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι. Υλικά για τη σάλτσα με ταχίνι: 5κ.σ. ταχίνι, 1/2φλ. νερό, χυμός από 1 λεμόνι, 1 πρέζα κύμινο, 1 σκελίδα σκόρδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνταγή για λαχταριστό τιραμισού σεμιφρέντο από τον Χρήστο Βέργαδο. Ο Χρήστος Βέργαδος φτιάχνει λαχταριστό τιραμισού σεμιφρέντο. Υλικά: 230 γρ τυρί μασκαρπόνε, 450 γρ κρέμα γάλακτος, 250 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα, 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, 100 γρ σαβαγιάρ, Κακάο. Υλικά για το σιρόπι: 200 ml νερό, 100 γρ ζάχαρη, 2 κσ στιγμιαίο καφέ.
Συνταγή για ιταλική πορκέτα με πικάντικες ψητές πατάτες από τον Βαγγέλη Δρίσκα. Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει ιταλική πορκέτα με πικάντικες ψητές πατάτες. Υλικά: 2 κιλά χοιρινή πανσέτα με πέτσα, 2 κιλά χοιρινή κόντρα, 4 κ.σ. πολτός σκόρδου, 2 κ.σ. ανθός αλατιού, από 5-6 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο), 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 300 ml λευκό κρασί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Υλικά για τις πικάντικες πατάτες: 1 κιλό μικρές πατάτες, 1/ 2 βάζο Πικάντικη Σάλτσα, 1 πορτοκάλι, ανθός αλατιού.