Κυριακή, 1 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Δημήτρης Γιώτης: Γνωστός σκηνοθέτης είχε προτείνει να πάω με τον κολλητό του για να έχω δουλειά

Δημήτρης Γιώτης: Γνωστός σκηνοθέτης είχε προτείνει να πάω με τον κολλητό του για να έχω δουλειά

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο Δημήτρης Γιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό περιοδικό. «Σε μία περίπτωση χρειάστηκε να κάνω ψυχολογική υποστήριξη σε συνάδελφο», είπε, μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής ηθοποιός.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Λοιπόν» ο ηθοποιός Δημήτρης Γιώτης μίλησε για όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα σε καλλιτεχνικές του συνεργασίες, όπως κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά και ανήθικες προτάσεις.

Είναι αλήθεια ότι στον χώρο της υποκριτικής πρέπει να περάσεις από πολλά κρεβάτια για να κάνεις καριέρα;

Είναι θέμα επιλογής. Εμένα γνωστός σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, που πρωτοστάτησε στο metoo υπέρ των θυμάτων, μου ‘χε προτείνει να πάω με τον κολλητό του για να έχω δουλειά μαζί του. Και πιο παλιά υπήρξαν “προτάσεις”, είναι θέμα επιλογής πως θα τις διαχειριστείς ακόμα κι αν το τίμημα είναι να είσαι στην απ’ έξω. Ο άλλος ήθελε σώνει και καλά, σε παράσταση που θα σκηνοθετούσε, να βγω γυμνός. Και δεν ήταν πρωτοποριακό, ήταν για να “βλέπει” στις πρόβες. Ε, διέκοψα τη συνεργασία μαζί του με συνοπτικές διαδικασίες.

Εσύ έχεις υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές ή να έχεις υπάρξει μάρτυρας;

Έχω υπάρξει μάρτυρας λεκτικής κακοποίησης επαναλαμβανόμενα και σε διαφορετικούς θιάσους. Και στη μια περίπτωση όταν ρώτησα τον σκηνοθέτη γιατί, η απάντηση ήταν “γιατί μπορώ” και σε άλλη περίπτωση χρειάστηκε να κάνω ψυχολογική υποστήριξη σε συνάδελφο που γυναίκα σκηνοθέτης την είχε “μια στο καρότο και μια στο μαστίγιο”, όπως η ίδια η σκηνοθέτης μου είχε πει. Εγώ έχω ιστορικό σε δουλειά που ζήτησα να αποχωρήσω την όγδοη μέρα και να με παρακαλάει ο σκηνοθέτης με επιχειρήματα “είσαι ο καλύτερος, μου κρατάς τον ρυθμό, εσύ έχεις εμπειρία” και τέτοια και η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, να βρίζει με το καλημέρα Θεούς και δαίμονες με αποτέλεσμα για τρεις μήνες να έχει κλείσει η φωνή μου γιατί καταπίεσα όσα είχα στη ψυχή μου και δεν ξεστόμισα όσα έπρεπε να πω.

Media Τελευταίες ειδήσεις