Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Δημήτρης Παπανικολάου: Ασχολούμαι με τα δικαιώματα των ανθρώπων λόγω της κόρης μου που είναι στο φάσμα του αυτισμού

Δημήτρης Παπανικολάου: Ασχολούμαι με τα δικαιώματα των ανθρώπων λόγω της κόρης μου που είναι στο φάσμα του αυτισμού

“Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που υπέφεραν, ενίοτε αυτοκτονούσα και έχουν δεχθεί χοντρό bullying κι ακόμα δέχονται, λεκτικό κι όχι μόνο” δήλωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και μίλησε για το νέο το βιβλίο με τίτλο “Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι 11:11”, το οποίο μία προσπάθεια συμπερίληψης ατόμων με αυτισμό.

“Το 11:11 το βλέπαμε με τη γυναίκα μου όταν η κόρη μας διαγνώστηκε στο φάσμα του αυτισμού… Εγώ με δικαιώματα ανθρώπων ασχολούμαι λόγω της κόρης μου, που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι τα δικαιώματά μας τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των αλλωνών. Δεν πρέπει να πηγαίνουμε ποτέ επιθετικά μέσα στους πολλούς, πρέπει να πηγαίνουμε με επιχειρήματα και με επιστημονική τεκμηρίωση” δήλωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

“Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που υπέφεραν, ενίοτε αυτοκτονούσα και έχουν δεχθεί χοντρό bullying κι ακόμα δέχονται, λεκτικό κι όχι μόνο. Χρειάζονται τον σεβασμό μας. Αυτό που με κινητοποίησε ήταν η απόρριψη που δεχθήκαμε με την κόρη μου πάρα πολλές φορές και είχε πολύ άσχημα αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε ό,τι πόρτα ήταν κλειστή να την κάνουμε να βρεθεί μια καλύτερα ανοιχτή κι ό,τι δεν υπήρχε να το φτιάξουμε μόνοι μας” πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Media Τελευταίες ειδήσεις